Барак Обама грамотою відзначив високу якість знань учениці з Галичини
Світ

Барак Обама грамотою відзначив високу якість знань учениці з Галичини

23 грудня 2014, 12:37
0
1
Сподобалось?
1

 

Високу якість знань, які донедавна 18-річна Марта Жолобецька отримувала у Миколаївській гімназії, підтвердила почесна грамота за підписом президента США Барака Обами. Цю нагороду за успіхи у навчанні українці, яка разом з батьками і братом перебралася за океан, вручили в американській школі, де вона тепер «гризе граніт науки», пише «Високий Замок».

В Україні Марта претендувала на золоту медаль, але завершити навчання на батьківщині через сімейні обставини їй не вдалося. Разом з родичами поїхала жити і вчитися у містечко неподалік Детройта, що у штаті Мічиган. Зміна обстановки не позначилася на її оцінках - українка одна з кращих учнів 12 класу, її ставлять у приклад. Завдяки добрій підготовці у Миколаєві американська наука дається їй легко. Хоче здобути фах медика.

Прекрасно вчиться у приватній спеціалізованій школі для хлопців і її молодший брат Володимир, якому особливо добре дається математика. Щоправда, за навчання на рік там треба викласти 10 тисяч доларів.

До школи Марта добирається за 50 км, але в умовах американських автобанів це не проблема. За місцевими законами батьки змушені власноруч привезти дитину на навчання і доставити її додому. Родичі в Україні розповідають: американські педагоги більше вимагають дисципліни, але за проступки школярів не сварять, всіляко стимулюють дітей до науки.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися