ВПС США провели випробування нової бомби для знищення ядерних об’єктів
Світ

ВПС США провели випробування нової бомби для знищення ядерних об’єктів

4 квітня 2015, 09:46
0
0
Сподобалось?
0

Пентагон модернізував і провів випробування найбільшої в арсеналі США протибункерних авіабомби, здатної знищити або зробити непридатними найбільш укріплені іранські ядерні об'єкти, якщо угоду з Іраном буде провалено, і Білий дім прийме рішення про військові дії.

Про це написала впливова американська газета Wall Street Journal, передає власний кореспондент «Укрінформу».

«Навіть коли адміністрація Обами займається розробкою дипломатичної угоди з Іраном, щоб приборкати його ядерну програму, Пентагон працює над вдосконаленням одного з найбільш руйнівних видів звичайної зброї», - зазначає видання.

У матеріалі наводяться слова одного з високопоставлених американських чиновників, який стверджує, що «Пентагон продовжує зосереджуватися на можливості реалізації військового варіанту в питанні Ірану, якщо виникне така необхідність».

За його словами, останні випробування протибункерної зброї пройшли в середині січня, коли експериментальна бомба була скинута на засекреченому полігоні з бомбардувальника В-2, що вилетів з авіабази в штаті Міссурі.

При цьому на офіційному рівні в Пентагоні відмовився від коментарів про вдосконалення так званого «боєприпасу великої потужності поглибленого типу». Як зазначив з цього приводу офіційний представник міноборони США Стів Уоррен, «Сполучені Штати проводять військову підготовку до широкого кола потенційних загроз, включаючи розробку боєприпасів, призначених для ураження об'єктів глибоко під землею і укріплених об'єктів».

Видання нагадало, що Іран, США та інші провідні світові держави в четвер досягли домовленості про всеосяжну угоду, яка блокувала б розробки Тегераном ядерної зброї. Іран, зі свого боку, заперечує, що планує створювати атомну бомбу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися