Світ

Сексуальний скандал у Франції: віце-спікер парламенту подав у відставку

10 травня 2016, 23:52
0
0
Сподобалось?
0

Віце-спікер нижньої палати парламенту Франції Дені Бопен подав у відставку після звинувачень кількох жінок в агресії сексуального характеру. Поштовхом для такого рішення політика стала спеціальна програма на радіостанції France Inter, під час якої кілька жінок-депутатів і політиків із французької партії «зелених» (Europe Ecologie-Les Verts) зізналися у сексуальних домаганнях з боку Бопена. Президент Національних зборів Клод Бартолон запропонував своєму заступнику подати у відставку. У заяві про відставку Дені Бопен зазначив, що «вважає за потрібне захистити інститут Республіки і спростовує чутки».

«Месьє Бопен в корені не згоден із звинуваченнями в домаганні сексуального характеру, які йому не властиві. Проти Месьє Бопена не подали жодної скарги і в його відношенні повинен застосовуватися принцип презумпції невинуватості», — заявив адвокат Бопена Еммануель П'єр, назвавши усі звинувачення «брехливими, наклепницькими і необґрунтованими».

Радіопрограма на France Inter готувалася упродовж кількох місяців спільно з виданням Mediapart, яке також оприлюднило розслідування на своєму сайті.

Згідно зі свідченнями жертв, Бопен відправляв їм смс-повідомлення непристойного змісту і неодноразово давав волю рукам, домагаючись від жінок близькості. Більшість фактів, згаданих у передачі, стосуються періоду дворічної давнини, а тому термін давності для їх можливого розслідування вже закінчився. Водночас жодна жінка не подала скаргу на депутата.

Після відставки Бопена з посади віце-спікера партія «зелених» висуне нового кандидата.
Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися