У палаці путіна поставили царський трон
Світ

У палаці путіна поставили царський трон

25 травня, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

Напередодні п’ятої інавгурації президента росії володимира путіна у мережі з’явилися відео та фото з його палацу під Геленджиком.

Їх представив Фонд боротьби з корупцією, який об’єднує проєкти опозиціонера Олексія Навального. На відео потрапили аквадискотека, басейн, вулична алея з псевдоантичними статуями, джакузі, масажна зала, численні картини на військово-патріотичну тематику, дорогі меблі та люстри.

Відео знімали прихованою камерою

Нагадаємо, що у січні 2021 року Фонд боротьби з корупцією випустив документальний фільм «Палац для путіна. Історія найбільшого хабара». У ньому розповідалося про те, що під Геленджиком для путіна збудували палац вартістю 100 мільярдів рублів. Це відео стало найпопулярнішим у російському ютубі за підсумками року.

Російський диктатор привселюдно заперечував, що йому належить ця нерухомість. Пропаганда публікувала репортажі, показуючи голі мури палацу. А потім мільярдер та друг президента Аркадій Ротенберг оголосив себе власником палацу, заявивши, що за два роки зробить з нього апарт-готель.

Як з’ясували автори нового розслідування, ремонт палацу завершився у лютому-березні 2023 року. Він не виконує функції готелю, а, як і раніше, призначений для путіна. У розпорядженні розслідувачів опинилося чотири години відео, знятого прихованою камерою всередині палацу в Геленджику. Оператора, який проводив зйомки, журналісти називають «нашим сміливим агентом».

Одна з кімнат палацу путіна

Є каплиця і кімната для стриптизу

Як звертають увагу автори розслідування, у колишніх вітальні та читальні, тепер замаскованих під лобі, після ремонту значно змінився інтер’єр. Якщо раніше на стінах читальні були романтичні фрески з нейтральними сюжетами, то зараз їх змінили репродукції картин історичних боїв, зокрема Бородінської битви та Льодового побоїща. По центру тут розташована найбільша картина «Хто з мечем прийде до нас, від меча і загине!», на якій зображений Олександр Невський. Її оригінал знаходиться у Великому кремлівському палаці. У колишній музичній вітальні тепер представлені картини з морською тематикою та портрети адміралів Павла Нахімова, Федора Ушакова та Івана Крузенштерна.

У попередньому плані «палацу путіна» була зала ігрових машинок. Наразі на цьому місці зведено каплицю. «Приміщення досить гнітюче. Мармурова підлога з візерунком, темні шпалери, стіни по периметру кімнати оздоблені декоративними металевими панно з якимись хрестами, що не дуже православно виглядають», – описують її розслідувачі. У центрі каплиці є підставка для книг або ікон, а навпроти – великий іконостас, де в центрі зображений Ісус Христос, праворуч – Богородиця, а ліворуч – князь Володимир. Згідно з церковною традицією, таке розташування вказує на те, що каплиця має ім’я князя Володимира. У каплиці також є стасидія – трон, на якому можна сидіти під час тривалих служб. У церквах такі трони призначалися царям, їх називали царським місцем.

Ще одна кімната «палацу путіна», яка зацікавила багатьох у першому розслідуванні ФБК, – кальянна з жердиною для стриптизу. Тепер вона називається лаунж-зоною. «За суттю та призначенням нічого не змінилося – тут лише замінили холодний паркет на ковролін, але зберегли арки по периметру. Напівкруглі дивани також на місці», — розповідають автори розслідування.

На поверсі вище розташовано 11 спалень. Основні господарські приміщення займають площу 275 квадратних метрів. Вони обставлені статуями, бюстами та дорогими предметами інтер’єру від західних компаній.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися