Фото з сайту www.galka.if.ua
Актуально

В Україні почався попередній етап четвертої хвилі мобілізації

12 грудня 2014, 23:38
1
-3
Сподобалось?
-3

Українцям знову почали надходити повістки до військкоматів. Таким чином відбувається попередній етап підготовки до четвертої хвилі часткової мобілізації. Людей запрошують на медичні комісії, щоб у разі потреби швидко підібрати необхідні кадри. Поки що мова не йде навіть про відправлення на навчання. Адже, як відомо, будь-яких документів про початок четвертої хвилі часткової мобілізації військкомати не отримували. Остаточне рішення про її початок пов'язували із результатами мирних переговорів у Мінську, які так і не відбулися.

Різні джерела повідомляють про різні терміни початку додаткового набору рекрутів. Одні стверджують, що мобілізація стартує з 15 грудня, інші кажуть, що після свят.

Найбільше необхідні зараз в зоні бойових дій оператори САУ, наводчики, кулеметники, водії БТР і БМП, танкісти, - саме їх, в першу чергу, і будуть призивати в збройні сили. Загалом військкомати переважно звертатимуть увагу на тих, хто має досвід служби в армії.

Новобранці потрібні для проведення ротації підрозділів, які вже тривалий час тримають рубежі на Донбасі.

Як зазначив міністр оборони України Степан Полторак, виступаючи у Верховній Раді, нині українське військо нараховує 232 тисячі військовослужбовців. Їх чисельність пропонують збільшити на 18 тисяч. Також він зазначив, що буде ще одна особливість набору людей на передову. За його словами, на фронті не повинно бути бійців молодших за 25 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Юрій
    Юрій

    Колеги, фото взято із сайту http://www.galka.if.ua , тому варто посилатися на першоджерело

    17 березня 2015, 18:42
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися