14-річний український гонщик очолив міжнародний рейтинг спортсменів з картингу
Україна

14-річний український гонщик очолив міжнародний рейтинг спортсменів з картингу

20 липня 2023, 14:49
0
0
Сподобалось?
0

Міжнародний офіційний рейтинг спортсменів з картингу FIA International Karting Ranking (IKR) оновив список лідерів, у якому перше місце серед усіх 12 категорій та понад 1000 професійних пілотів світу займає український 14-річний гонщик Олександр Бондарев.

Про це повідомила прес-служба Автомобільної федерації України.

Олександр Бондарев – український картингіст, який виступає у категорії «OK Junior» у складі професійної картингової команди Kart Republic. Займатися цим видом спорту він почав ще з п’яти років, а у сім уже був наймолодшим чемпіоном України з картингу.

У березні 2022 року гонщик став володарем престижного титулу чемпіона серії WSK Super Master Series, а в кінці квітня на піку своєї карʼєри Олександр потрапив у тяжку аварію і пів року проходив лікування. Переніс десять операцій та реабілітацію. Однак уже під кінець сезону пілот феєрично повернувся на подіум.

Нещодавно Олександр став №1 не тільки у своїй категорії «OK Junior», а й лідером у загальній таблиці на третьому етапі міжнародної серії «Champions of the Future» у Кремоні, що значно вплинуло на результат рейтингу FIA IKRн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися