Держенергонагляд ще раз закликає волинян до добровільної економії
Актуально

Держенергонагляд ще раз закликає волинян до добровільної економії

28 грудня 2014, 10:39
1
0
Сподобалось?
0

За результатами перевірки інспекцією Держенергонагляду у Волинській області з питання дотримання енергопостачальною організацією встановлених граничних величин електроспоживання, ПАТ «Волиньобленерго» проводило роботу із споживачами щодо добровільного зниження споживання електричної потужності з 08.00 до 11.00 год. та з 16.00 до 22.00 год., та з питань переходу підприємств на роботу в нічні години. Неодноразово через засоби масової інформації енергетики звертались до населення з проханням зменшити споживання електроенергії в години максимуму навантаження енергосистеми. Лише декілька підприємств зрозуміло ситуацію, яка склалась, і перевели роботу своїх підприємств на нічні години. Споживання електроенергії населенням теж не зменшилось. Як наслідок, ПАТ «Волиньобленерго» не в мозі дотриматись встановлених режимів споживання електричної енергії та потужності, а тому для забезпечення надійної роботи об'єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії НЕК «Укренерго» були дані команди по введенню графіків обмеження споживання електричної енергії і потужності та графіки аварійних відключень споживачів електричної енергії відповідно до «Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання». Ці графіки погоджені органами місцевої влади та доведені споживачам електричної енергії.

У зв'язку з цим, для забезпечення надійної роботи в умовах дефіциту балансу між споживанням і виробництвом електроенергії, інспекція Держенергонагляду у Волинській області наполегливо просить як суб'єктів господарювання, так і побутових споживачів, із розумінням поставитись до важливості даної проблеми та економно й раціонально використовувати електричну енергію.

Особливо звертаємось до побутових споживачів: частка споживання електричної енергії та потужності населенням на сьогоднішній день становить понад 55% від загального споживання області в цілому. Обмежуйте одночасне використання потужних побутових приладів (автоматичні пральні машини, водонагрівачі, мікрохвильові печі, електрочайники та інші) в години пікових навантажень енергосистеми: вранці: з 08.00 до 10.00 години та ввечері: з 16.30 до 22.00 години.

Раціональне споживання дозволило б не застосовувати графіки аварійних відключень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Любешівець
    Любешівець

    Виглядає блюзнірством коли в Україні та на Волині закликають економити ел.енергію то саме в цей час на території Любешівської філії Волиньобленерго світится всю темну пору доби безліч електроламп.Для краси.Зазначеної ел.енергії вистачило б на всі дитячі садочки Любешова.Треба починати із себе а потім доводити людям про економію.

    28 грудня 2014, 10:54
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися