Лучанин розробив власний пристрій, який дозволяє йому взимку обігрівати будинок площею 80 квадратних метрів
Актуально

Лучанин розробив власний пристрій, який дозволяє йому взимку обігрівати будинок площею 80 квадратних метрів

17 березня 2015, 01:50
0
3
Сподобалось?
3

Сюжет про винахідника показали журналісти телеканалу ICTV. Чоловік довго мізкував, як зекономити на опаленні будинку площею 80 квадратів. Дізнавшись про теплові помпи вартістю 10 тисяч євро, збагнув: вони йому не по кишені. То ж вирішив змайструвати агрегат самотужки. Цілий рік Микола Костьович читав відповідну літературу та закуповував деталі.

«Земля взимку не замерзає глибше метра. Тобто, те, що глибше метра – потенційне наше тепло. Пробурив 3 свердловини по 25 метрів, і туди опустив прямий випаровувач. Тобто, там пропущені трубки мідні, по них циркулює фреон», - розповідає Микола про свій винахід.
Агрегат він встановив за тиждень. Грошей витратив утричі менше від вартості іноземних установок. Саморобна помпа займає мало місця, її легко контролювати. Взимку температура повітря у приміщенні не опускалася нижче 21 градуса. При цьому за електрику платили менше 300 гривень. Пристрій практично не спрацьовується. Саме тому теплові помпи успішно використовуються за кордоном уже понад 30 років. До роботи лучанина над такою розробкою ставилися скептично усі знайомі, адже не вірили, що він без спеціальної освіти зможе виготовити такий агрегат.
Винаходом лучанина вже зацікавилися лучани та жителі інших областей, адже теж хочуть комфортно заощаджувати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися