Як освоїти професію SEO-спеціаліста
Актуально

Як освоїти професію SEO-спеціаліста

8 листопада 2022, 08:55
0
0
Сподобалось?
0

Перед багатьма українцями сьогодні стоїть питання пошуку роботи та зміни професійної діяльності. Чимало бізнесів перекочувало в Інтернет. Відносно нова для України індустрія потребує все більше якісних фахівців різних напрямків. Хтось обирає програмування, хтось записується на SEO курси, а комусь до вподоби web-дизайн. Перевага будь-якої з цих професій у тому, що вони не мають кордонів. Зупинимося на SEO, як на найбільш перспективному напрямку, котрий можна освоїти найшвидше.

Що таке SEO?

Під цією абревіатурою ховається комплекс заходів, спрямованих на просування сайтів та продуктів, які на них пропонуються. SEO-фахівці – це більш прокачані маркетологи з відповідними додатковими знаннями. Вони повинні розуміти потреби споживача, знати алгоритми роботи пошукових систем і бути хорошими аналітиками. Завдання спеціаліста полягає у тому, щоб за рахунок якісного трафіку (із зацікавлених користувачів) вивести сайт у ТОП-10 видач у провідних пошукових системах у тій тематиці, в якій він працює – будь то товар, послуга чи інформація.

Чи можна вчитися самостійно

У мережі існує чимало матеріалів по SEO для самонавчання. Проблема самоосвіти у несистемності матеріалу, також виникають труднощі з поєднанням отриманих теоретичних знань та практики. Часом можна натрапити на безкоштовні вебінари SEO-спеціалістів. Але вони розраховані максимум на кілька днів. За цей повноцінно навчитися неможливо, тим більше, що практично відсутня взаємодія між лектором та учнем.

Такий варіант швидше підходить для тих, хто намагається зрозуміти чи хоче взагалі пов’язувати себе із СЕО.

SEO-курси як вікно можливостей

Єдиний спосіб отримати ґрунтовні знання – SEO-курси. Тут збираються ті, хто визначилися й готові наполегливо працювати. На SEO-курсах навчання розраховане на кілька місяців. Це достатній часовий відрізок для подачі структурованої ґрунтовної інформації. Учні постійно взаємодіють з лектором та експертами, на всіх етапах отримують домашні завдання, виконання яких контролюється.

Серед слухачів SEO-курсів найчастіше можна зустріти власників бізнесів, копірайтерів, власників сайтів, бажаючих отримати роботу в IT-компанії.

Хоча освітніх пропозицій на ринку СЕО достатньо, потрібно уважно підходити до вибору. Важливо, наскільки відповідально школа ставиться до майбутнього своїх студентів. Є компанії, які гарантують працевлаштуванням своїм найкращим слухачам. Такий підхід практикують, для прикладу, у Lemon.School.

Після закінчення курсів студенти мають вміти:

  • складати семантичне ядро сайтів;
  • виконувати аудит сайтів;
  • проводити якісний аналіз сайтів-конкурентів;
  • виконувати внутрішню та зовнішню оптимізацію ресурсів;
  • вловлювати зміни в алгоритмах роботи пошукових систем та адаптуватися до них.

Підсумком SEO-курсів є видача сертифіката про проходження навчання. Платні курси часто стають перепусткою у світ престижної роботи та достойних заробітків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися