Начальник волинської міліції часів Євромайдану може бути причетний до корупційної справи у столичній ДАІ
Кримінал

Начальник волинської міліції часів Євромайдану може бути причетний до корупційної справи у столичній ДАІ

9 квітня 2015, 09:31
0
0
Сподобалось?
0

Начальник Головного управління внутрішніх справ Києва Олександр Терещук, який за часів Євромайдану очолював УМВС України у Волинській області, може бути причетний до корупційної схеми в ДАІ столиці. Це нібито підтверджує запис телефонної розмови, який є у матеріалах кримінальної справи порушеної стосовно очільника київської ДАІ Миколи Макаренко. Про це «Дорожньому контролю» повідомили джерела в правоохоронних органах.

«Так, стало відомо, що співробітники Служби внутрішньої безпеки МВС України тривалий час прослуховували телефон начальника УДАІ Києва Макаренка. У процесі цього і була записана розмова, під час якої начальник ГУВС Києва поставив Макаренку завдання зібрати 400 тисяч гривень. Гроші призначалися на покупку особистого автомобіля для Терещука», - йдеться на сайті «Дорожного контролю».

Як стверджують активісти, між Терещуком і Макаренком був конфлікт, вони знаходилися в неприязних стосунках. Також відомо, що Олександр Терещук є людиною заступника голови МВС Сергія Чеботаря. Тому, коли було прийнято рішення «боротися з корупцією», об'єктом вибрали саме Макаренка. Але, під час обшуку в УДАІ Києва були вилучені гроші, які, мовляв, й призначалися Терещуку.

«Нагадаємо, що за два дні до обшуку співробітниками СВБ МВС в Управлінні ДАІ, співробітники ГПУ і СБУ провели обшук в будівлі МВС України і зокрема – у кабінеті Сергія Чеботаря, якого підозрюють у розкраданні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Щоб «перебити» негативний інформаційний фон, Арсен Аваков вирішив провести «у відповідь» обшук.

Оскільки в МВС знали, що Микола Макаренко збирає гроші для передачі Олександру Терещуку, було прийнято рішення взяти свою ж «касу». Цікаво, що на той момент Макаренко вже знав, що по ньому «працюють», тому, перед самим обшуком, зміг втекти і виїхав на територію Білорусі», - йдеться у публікації.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися