Вночі волинська міліція провела спецоперацію проти копачів бурштину — затримали понад два десятки людей
Кримінал

Вночі волинська міліція провела спецоперацію проти копачів бурштину — затримали понад два десятки людей

22 квітня 2015, 16:15
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні вночі волинська міліція провела спецоперацію у Маневицькому районі області проти нелегальних копачів бурштину. Близько першої ночі правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що бригада копачів заїхала у лісовий масив поблизу села Галузія.

Як розповів начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига, до спецоперації залучили найбільш бойові підрозділи волинської міліції, які пройшли війну на сході. Це бійці роти «Світязь» та загін з колишніх беркутівців – всього 50 правоохоронців.

На місці незаконного видобутку затримали 21 особу. Це місцеві мешканці та «гості» з міста Кузнецовськ Рівненської області. У них вилучили дві мотопомпи, два трактори, шість автомобілів, акумулятор з лампою для освітлення та інше обладнання для незаконного видобутку. Також в одній з автівок знайшли мисливський карабін. Нині вирішується питання щодо позбавлення його власника права на носіння зброї. Оскільки рушниця призначена для мисливства, а не для оборони незаконних копанок.

– На жаль, покарання не жорстким. Максимальний штраф 7400 гривень, а збитки завдаються мільйонами, – зазначив Петро Шпига.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися