Викрадення хлопчика на Волині замовив батько-іноземець
Кримінал

Викрадення хлопчика на Волині замовив батько-іноземець

18 травня 2015, 15:32
0
0
Сподобалось?
0

Вчора «Вісник+К» повідомляв про викрадення півторарічної дитини у Володимирі-Волинському. Пошуки викрадачів та малечі тривають. Сьогодні керівники волинської міліції – начальник УМВС в області Петро Шпига і його перший заступник Анатолій Петрушин –  розповіли деякі обставини викрадення хлопчика.

Зокрема відомо, що у день викрадення бабуся гуляла з дитиною на вулиці. Коли поверталися додому, у під’їзді на неї напали двоє невідомих і, застосувавши сльозогінний газ проти жінки, забрали дитину. Газовий балончик зловмисники залишили на місці злочину. На жаль, матір дитини не одразу повідомила у міліцію про викрадення. Можливо, мала на те свої особисті міркування, адже відчувала й за собою якусь вину.

Як розповів Анатолій Петрушин, мешканка Володимира-Волинського, навчаючись у Києві, познайомилася з громадянином Тунісу – майбутнім батьком хлопчика. Пізніше виїхала жити з ним на його батьківщину. Там вони жили у громадянському шлюбі, там же у них у січні минулого року й народився хлопчик. Проте стосунки в українки з тунісцем не складалися. Вона змушена була повернутися додому, проте дитину їй не віддали. Хлопчик до початку 2015 року мешкав у Королівстві Люксембург у родині сестри батька. Але у січні цього року волинянка несподівано привезла дитину на Волинь. За оперативними даними, якими володіють наші правоохоронці, вивозила дитину з Люксембурга вона незаконно. У цій державі щодо волинянки ще у 2014 році нібито порушили кримінальну справу.

Тож теперішній напад на бабусю хлопчика і його викрадення міліціонери пов’язують лише із біологічним батьком малечі. Він, швидше за все, виступив замовником кіднепінгу. Зараз міліціонери тісно співпрацюють з Державною прикордонною службою України задля того, щоб не допустити вивезення дитини за межі держави. Також попереджені усі вітчизняні міжнародні аеропорти. До речі, прикордонники надали слідстві інформацію про перебування батька дитини в Україні незадовго до викрадення. Він залишив територію нашої держави 9 травня. Не виключено, що чоловік якраз домовлявся з виконавцями злочину. Міліція завдяки свідченням свідків та оперативній інформації вже має двох підозрюваних. Ймовірних викрадачів також зафіксували камери відеоспостереження. За попередньою інформацією, зловмисники могли пересуватися на автомобілі «Шевроле Авео» синього кольору. Однак, як зазначають самі правоохоронці, для таких злочинів зазвичай використовується не одна одиниця транспорту.

Щодо дитини, то на момент вчинення злочину вона була одягнута у синю шапочку, синій костюм із нашивками автомобілів на рукавах, білі кросівки.

Якщо ви маєте інформацію щодо місця перебування підозрюваних осіб, повідомте про це за телефонами: (0332) 74-20-01, 24-42-98 або 102.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися