Фото прес-служби поліції Волині
Кримінал

У Луцьку разом з пересувним обладнанням затримали білоруських шахраїв, які підробляли платіжні картки

18 листопада 2015, 15:35
0
0
Сподобалось?
0

Днями у Луцьку служба безпеки «ПриватБанку» спільно з місцевою поліцією затримала міжнародну групу шахраїв, які розплачувалися за дорогі товари за допомогою підроблених банківських карток американських банків.

Як повідомили в «ПриватБанку», шахрайська операція в одному з магазинів побутової техніки Луцька була миттєво зафіксована автоматичною службою моніторингу транзакцій «ПриватБанку». Інформацію про кардерів було оперативно передано до органів внутрішніх справ, і в результаті спільної операції з правоохоронцями шахраїв було затримано прямо в магазині під час спроби розрахуватися підробленою карткою за мобільний телефон і мультиварку.

Як повідомили у прес-службі Волинського регіонального управління «ПриватБанку».

Затримані шахраї виявилися громадянами Республіки Білорусь. Троє молодих людей організували виїзний «шопінг-тур» в Україну на автомобілі, спеціально обладнаному для виготовлення фальшивок. Під час затримання групи шахраїв у їхньому авто було виявлено та вилучено кілька підроблених карток американських і білоруських банків, ноутбук, обладнання для виготовлення дублікатів платіжних карток і придбані за допомогою фальшивок товари.

У ході попереднього розслідування стало відомо, що шахраї встигли в різних магазинах Луцька здійснити 16 транзакцій за 14 підробленими картками американських банків. Спроба отоваритися через термінали «ПриватБанку» стала останньою для кардерів, оскільки система онлайн-моніторингу транзакцій «ПриватБанку» дозволяє в автоматичному режимі виявляти шахрайські та інші підозрілі операції за картками та рахунками будь-якого банку світу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися