На Волині місцеве населення у прикордонному районі бунтує проти боротьби з контрабандою
Кримінал

На Волині місцеве населення у прикордонному районі бунтує проти боротьби з контрабандою

2 жовтня 2014, 14:02
0
0
Сподобалось?
0

На Волині триває спеціальна операція «Контрабанда-СТОП!», яку проводить волинська міліція силам працівників ДАІ поблизу митних переходів області.

29 вересня працівники ДАІ УМВС України у Волинській області поблизу митного переходу «Устилуг» зупинили автомобіль «Мерседес» з іноземними номерами, в якому перевозили контрабандні товари радіонавігаційного обладнання  на понад 10 мільйонів гривень. Водій не зупинився на вимогу правоохоронців і намагався утекти. Пізніше за «пропуск» мікроавтобуса невстановлені особи пропонували хабар у розмірі 3,5 мільйона гривень.

Як розповів начальник УДАІ УМВС України у Волинській області Володимир Кравченя, в автомобілі було 11 коробок з обладнанням, а документів на нього не було. На місце викликали слідчо-оперативну групу з Володимир-Волинського міськрайвідділу міліції, куди зрештою і доставили автомобіль. Разом із працівниками ДАІ поблизу «Устилуга» були й члени групи оперативного реагування «Самооборони Майдану Волині», бо серед завдань громадського формування - сприяння охороні громадського порядку.

Головний координатор волинської самооборони Андрій Хведчак розповів, що операція від самого початку викликала спротив... місцевого населення. Правоохоронцям і членам громадського формування неодноразово погрожували не встановлені особи, вони так прямо і заявляли: «Ви нам заважаєте заробляти». Одного разу до посту ДАІ і громадських інспекторів з'їхалися близько 10 автомобілів з місцевими мешканцями, ледь не дійшло до фізичного протистояння. Борцям з контрабандистами довелося викликати підкріплення. Одного з самооборонівців покусав бойовий собака.

Андрій Хведчак зазначив, що у зв'язку з резонансним затриманням навколо операції піднявся галас. Зацікавлені особи намагаються її дискредитувати. Зокрема, в окремих ЗМІ уже з'явилися інформація, що нібито на кордоні стоїть автомобіль «Айдару» і збирає кошти. Насправді це авто, яке використовує «Самооборона Майдану Волині».

Підприємці-контрабандисти будь-що хочуть прибрати з доріг перепони для свого «бізнесу», який сьогодні справді дуже страждає. З польської сторони утворилися кількакілометрові черги, забиті усі автостоянки. Контрабандисти не поспішають перетинати кордон.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися