Про економічні, фінансові та соціальні новели в «ДНР»
З перших уст

Про економічні, фінансові та соціальні новели в «ДНР»

7 червня 2016, 19:54
0
0
Сподобалось?
0

На даний момент в «Донецькій народній республіці» або як її ще називають ОРДО склалася складна соціально-економічна і політична ситуація, викликана низкою внутрішніх і зовнішніх чинників.

Тимчасово окуповані території Донецької області опинилися на межі гуманітарної катастрофи при зростанні заборгованості бюджетникам, збільшенні податків, тиску на бізнес, переслідуванні інакомислячих, деморалізації бойовиків і свавіллі правлячих збройних угруповань сепаратистів.

Про свіжі новинки у цих напрямках  далі у більш детальному аналізі.

Як повідомляє ватажок батальйону «Восток» Олександр Ходаковський, Росія скорочує фінансування «ДНР», так як значна частина коштів осідає в кишенях так званого керівництва «республіки» і не доходить адресно до місцевих жителів.  

Однак у місцевих залізничників на це своя правда.  В кінці травня залізничники з Ясинуватої, Дебальцевого, Іловайська і Горлівки вийшли на акцію протесту з вимогою, щоб Україна погасила всі борги і зупинили рух потягів. При цьому протестуючі несли плакати, на яких було написано, що вони не хочуть жити в Україні. Парадокс, чи не так?

Рух поїздів зупинили нібито на зло Україні, але виявилося, що на ділі страждають жителі окупованого Алчевська та Макіївки. У цих великих промислових містах зупинилися металургійні заводи, які й без того працювали у вкрай жорстких умовах. За офіційною інформацією, Макіївський металургійний завод через страйк залізничників і відсутності можливості відвантажувати метал переведений в режим простою приблизно до 10 червня. Неофіційно кажуть, що завод закрили.

«Підприємство знаходиться в режимі простою, час не втрачається даремно – ведуться ремонтні та профілактичні роботи. Знижено завантаженість, персонал по необхідності виводять в 4-денний робочий день», – повідомляють жителі Макіївки в соцмережах.

Аналогічна ситуація в Алчевську. Завод стоїть, виникло багато невирішених питань за договорами, укладеними і не укладеними.

Місцеві жителі кажуть, що підприємство буде стояти до п'ятниці, без уточнення дати.

«Страйкарі на залізниці думали, що якось зашкодять Україні, але насправді страждати будуть жителі нашого міста, шах і мат! Відмінний хід!» – пишуть городяни в соцмережі.

У зв'язку із зупинкою підприємств без зарплат залишилися тисячі людей, проте питання виплати зарплат страйкуючим залізничникам не хвилює керівництво сепаратистів, оскільки Олександр Захарченко видав новий наказ і зобов’язав «фіскальні органи» підняти рівень «збирання податків» додатково на 15%. Зокрема, сепаратисти «ДНР» задумали збільшити побори під виглядом «мита» за ввезення-вивезення товарів на окуповану територію.

Також «фінансисти ДНР» відправили на адресу головних розпорядників коштів «республіканського» і «місцевих» бюджетів лист з вимогою максимально скоротити витрати при формуванні та наданні бюджетних запитів на 3 квартал 2016 року. Витрати на заробітну плату жорстко контролюються, мінімальна зарплата 2514,00 російських рублів (менше тисячі гривень). Ніяких видів матеріальної допомоги та премій не передбачається, туго буде і з відпустками.

Витрати на придбання пально-мастильних матеріалів передбачаються тільки для автомобілів, які перебувають на балансі бюджетних установ. Витрати на придбання медикаментів та продуктів харчування плануються, виходячи з реальної потреби відповідно до затверджених норм витрат. При цьому «адміністрації» міст і районів повинні надати «міністерству охорони здоров'я ДНР» детальну розшифровку та обгрунтування повної потреби у видатках на послуги гемодіалізу та придбання інсуліну.

До цього всього вводиться примусова оплата за комунальні послуги.

Олeкcaндp Зaхapчeнкo вимагає негайно пoгacити вcі борги зa комунальними статтями, в іншому випадку «державні виконавці» зможуть відшкодовувати їх примусово, аж до арешту майна та конфіскації житла на користь  «республіки». Пpи цьому, «виконавці» змoжуть безперешкодно входити до помешкань боржників і забирати майно.

І ще на тему економії. У «ДНР» продовжують закручувати гайки з фінансуванням у зв'язку зі зменшенням грошового потоку з Росії. У так званій «поліції ДНР» стали зменшувати платню на 25%. Перш за все, це стосується тих, хто служив в українських силових структурах раніше. Офіційна причина – неможливість підтвердити вислугу років. Всім, хто незадоволений такою ситуацією, пропонується за довідкою звернутися в МВС України.

Отож, якщо говорити про подальший розвиток подій в контексті вищеперерахованих новацій, то не можна виключати нового як соціального так і політичного загострення, оскільки, як би хто не «годував» обіцянками через «телеящик» їсти все ж, ох як хочеться.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися