Україна і ЄС ратифікують угоду про асоціацію, але відстрочать її виконання на рік
Політика

Україна і ЄС ратифікують угоду про асоціацію, але відстрочать її виконання на рік

13 вересня 2014, 04:37
0
0
Сподобалось?
0

Як і повідомлялося раніше, Україна та ЄС синхронно ратифікують угоду про асоціацію 16 вересня. Проте застосування угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде відкладено на рік - до 31 грудня 2015 року.

Про це йдеться в спільній заяві комісара ЄС з питань торгівлі Карела де Гухта, міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Таким чином, це означає що Угода про асоціацію в частині зони вільної торгівлі не буде застосовуватися. Водночас, ЄС продовжить односторонні торговельні преференції для України на цей період. Українські товари постачатимуться на європейський ринок без мит, тоді як мита на європейські товри зберігатимуться, пише «Українська правда».

На такий крок Європа іде через важкий стан української економіки. Водночас тут проглядається і тиск РФ на ЄС та Україну. Бо сторони відзначили, що продовжать консультації щодо стурбованостей, висловлених Росією, а прогрес в переговорах з цих питань буде оцінюватися під час тристоронніх міністерських зустрічей.

«Тривалий процес має бути частиною всебічного мирного процесу в Україні, з повагою права України вирішувати свою долю, а також її територіальної цілісності», - написано в заяві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися