Тренери «Волині» і «Карпат» зійшлися на тому, що лучани виграли заслужено
Спорт

Тренери «Волині» і «Карпат» зійшлися на тому, що лучани виграли заслужено

14 березня 2015, 14:57
0
0
Сподобалось?
0

Віталій Кварцяний прийшов на спілкування з журналістами у гарному настрої. Після катастрофічного невезіння у домашній грі з «Чорноморцем», у Львові лучанам посміхнулася Фортуна, та й сама команда місцями показувала досить пристойний футбол.

– Сьогодні був відкритий футбол з двох сторін. Йшов фон західного дербі, і нам цікаво було грати з такою амбіційною командою, як «Карпати». Тим більше на фоні попередньої домашньої поразки «Карпат» від «Дніпра». В нас подібна була ситуація у першому колі, коли ми програли вдома «Дніпру», в наступній грі хотіли реабілітуватися у грі з «Карпатами», і також програли 0:2. Ситуація у Львові склалася ідентичною, як у нас в Луцьку. Ми побоювались «Карпат», у яких виховується така амбітна молодь. Боялися агресивності молоді, у якої вже проявляється відтінки дорослого футболу. В нас більше досвідчених гравців, таких як Ерік, Кобахідзе, Бабатунде, фон яких дав нам перевагу в індивідуальній грі. Разом з тим, у Львові ніхто не випадав. І Голодюк, і молодь грали досить активно і впевнено. Гра весь час вирівнювалась, обидві команди мали моменти. Ми десь трохи поспішали з їх реалізацією. Думаю, що ніхто не скаже, що ми випадково перемогли. «Карпатам» бажаю успіху та перспективи.

Яу Шуст потрапив до «Волині»?

– З грою Богдана давно знайомий. Є голкіпери, які спокійно грають у воротах, читають, розгадують. Але можливості «Волині» не було його запросити. Шуст виступав за більш кваліфіковані клуби – «Шахтар», «Металіст». Ми шукали воротарів. Передивилися багато. А тут ще Неділько травмувався. Богдан погодився і за гроші навіть нічого не говорив. Я сказав йому, що він ще 10 років зможе грати. Думаю, що в нього ще все попереду. Може ще й у збірну повернутися. Головне, що він хоче грати у футбол.

У передматчевому протоколі у стартовому складі був Бабенко, якого несподівано замінив Політило…

– Після розминки він сказав, що його тягне права верхня поверхня стегна, і якщо треба, вийду на уколі на гру. Звичайно, що ми на таке не пішли, і Політило справився зі своїми функціями добре. Встигли за хвилину до гри змінити протокол.

Наставник «Карпат» Ігор Йовічевич достойно сприйняв поразку своєї команди. Схоже тренер запасся терпінням і справді має на меті будувати новий колектив з молоді.

– Вітаю «Волинь» з перемогою. Сьогодні, на жаль, у нас не вийшов той футбол, до якого ми прагнемо. Не сподобалася гра. Ми потрапили у пастку в першому таймі. Один з козирів «Волині» – силова боротьба. У нас випало 4-5 гравців, ми не могли знайти спокій і рівновагу. Виходило так, що гравці вибивали м’яча незрозуміло куди, у тому напрямку, який нас не задовольняє. У другому таймі, навіть попри те, що команда не грала так як проти «Дніпра» та «Металурга», ми створили достатньо моментів, але їх не реалізували. «Волинь» піднялася до єврокубкової зони, тому для нас це теж поштовх.

– Що скажете про пенальті?

– Це вже не перший раз. Маємо проблему. Є моменти у завершальній фазі, але нам дуже важко їх завершити. Ми мали 2 перекладини, пенальті, два виходи сам на сам. Я думаю, що якби ми забили пенальті, то могли б і виграти. Я сумно почуваюся. Це був не той футбол, в який ми хочемо грати. Інша справа, коли ми опустили м’яча на газон. Він швидко летів і ми створювали моменти.

– А була установка для пенальтиста?

– Штатний пенальтист Кожанов. Худоб’як не забив сьогодні, нічого, заб’є наступного разу.

– У першому колі в Луцьку ви змістили Гітченка в центральну зону, щоб забезпечити адекватну боротьбу з високими суперниками. Зараз їм протистояли Чачуа та Кльоц – хлопці далеко не найвищі...

– Ми не граємо на результат. Ми вчимо гравців, і розраховуємо на те, щоб результат прийшов через рік-півтора. Чи готовий я пожертвувати прогресом гравців заради перемоги 2:1? Ні. Але так само треба визнати, що ми заслужили сьогоднішню поразку невпевненим і переляканим початком.

– Звідки той переляк узявся? З «Дніпром» і «Металургом» його не було...

– Молоді гравці не стабільні. Чи ви думаєте, що Мірошніченко та Костевич вже досвідчені? Все це треба враховувати. Досвідчені гравці показують стабільність, а нам поки далеко до того рівня.

– За моментами ви мали 3:2 перемогти. Може час до церкви піти?

– Ми сьогодні були в церкві.

– Сьогодні п’ятниця, 13-е...

– Я в забобони не вірю, хіба що в чорного кота. Ми господарі своєї долі. Це виключно наша вина. Я прошу уболівальників набратися трохи терпіння. Шлях на нас чекає дуже важкий. Хороші матчі чергуватимуться з провальними. Може наші уболівальники не мають стільки терпіння, як ми, тренери. Але ми впевнені, що результат і гра прийдуть. Єдине просимо нас підтримувати, бо команді не просто.

– Зараз буде пауза в чемпіонаті. Як її заповните?

– Насамперед, на основі трьох матчів проведемо аналіз. Визначимо недоліки, щоб покращити нашу гру. Будемо зміцнювати те, що вдається. І не будемо опускати голову. Також проведемо кілька спарингів, зокрема проти «Руху» та «Волині».

– Віталій Кварцяний розповідав, як він домовлявся з Шустом. А ви не хотіли запросити карпатівського вихованця?

– Я дуже задоволений Мисаком і Підківкою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися