Україна перемогла Білорусь і гарантувала собі 3 місце у групі
Спорт

Україна перемогла Білорусь і гарантувала собі 3 місце у групі

6 вересня 2015, 18:00
0
0
Сподобалось?
0

Збірна України з футболи у сьомому турі групового етапу відбіркового турніру до ЧЄ-2016 у Львові впевнено здолала команду Білорусі. Ця перемога вже гарантувала команді Миколи Фоменка мінімум третє місце у групі «С», яке дає право мінімум на участь у стадії плей-офф.

Україна – Білорусь – 3:1

Голи: 1:0 – Кравець (7), 2:0 – Ярмоленко (30), 3:0 – Коноплянка (40-пен), 3:1 – Корнілєнко (62-пен).

Україна: П’ятов, Хачеріді, Степаненко, Ярмоленко (Гусєв 69), Коноплянка, Шевчук,.Ротань (Рибалка 75), Федецький, Гармаш, Ракицький, Кравець (Гладкий 85).

Білорусь: Горбунов, Мартинович, Шитов, Корнілєнко, Стасєвич, Глєб (Ренан Брессан 86), М. Володько, Сіваков (Гордєйчук 46), Маєвський, Філіпенко, Калачов (Сігневич 72).

Вилучення: Гармаш (92).

Українська збірна показала прекрасний футбол у матчі з білорусами. Чи не вперше у цьому відборі підопічні Фоменка щиро зіграли від атаки у першому таймі і вирішили долю всього протистояння. Неймовірними були й трибуни «Арени Львів», які гучно підтримували українську збірну. Усе у купі й дало гарний результат. Перший швидкий гол став результатом довгого пасу від П’ятова і помилки одразу кількох білоруських захисників, але і Кравець зіграв у цьому епізоді як справжній форвард. Моменти поблизу воріт Моргунова виникали постійно, але забити вдруге все ніяк не вдавалося – м’яч вперто не йшов у ворота. Зрештою, Ярмоленко все-таки завершив влучним ударом одну з багатоходівок. Під завісу тайму рахунок став уже взагалі великим. Коноплянка потроїв перевагу українців з 11-метрового. До речі, арбітр матчу міг призначати пенальті у ворота Горбунова і раніше, але пробачав команду Олександра Хацкевича. Більше того, не призначивши на старті поєдинку 11-метровий за гру рукою, суддя ще й покарав жовтою карткою за суперечку Дениса Гармаша. До речі, у кінці матчу цей несправедливий «гірчичник» переріс у вилучення.

Та як би там не було, українці у першому таймі свою справу зробили. Відповідно було змінено план на тайм другий. Микола Фоменко попросив футболістів економити сили на вирішальний матч зі Словаччиною, який має відбутися уже у вівторок. Білоруси подарованою ініціативою скористалися лише одного разу. Хачериді зфолив у штрафному майданчику, і гострі реалізували 11-метровий. Після цього українці поступово знову перевели гру на половину поля суперника і продовжували атакувати, хай уже і не так активно.

У паралельних матчах групи «С» іспанці вдома здолали Словаччину з рахунком 2:0. Люксембург у рідних стінах сенсаційно здолав Македонію.

1-2 місця у турнірній таблиці групи ділять Іспанія і Словаччина – у них по 18 очок, в України в активі 15 очок і третє місце.

https://www.youtube.com/watch?v=75myIw0JVec


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися