Оборонці донецького аеропорту пережили найпотужніший штурм за увесь час: понесли втрати і тимчасово відступали
Україна

Оборонці донецького аеропорту пережили найпотужніший штурм за увесь час: понесли втрати і тимчасово відступали

5 грудня 2014, 11:10
1
2
Сподобалось?
2

У той час як російські генерали розповідають про домовленості щодо припинення вогню, на практиці їхні війська та контрольовані ними бандформування посилюють тиск на українські позиції. Не дивлячись на деякі «домовленості», упродовж останньої доби вели активні бойові дії в районі Донецька, з метою оточення оборонців аеропорту. Схоже, командування російських військ має на меті помститися їм за ганебні поразки на початку цього тижня і розгром спецпідрозділу «Вимпел».

Так, за даними групи «Інформаційний спротив», одночасно з проведенням обстрілу були атаковані позиції українських військ в районі Опитне. Також по усій ліні зіткнення в районі Донецька супротивником наносилися масовані вогневі удари. У смузі між Старомихайлівкою і Петрівським районом Донецька прямі вогневі контакти між українськими військовими та супротивником.

Як повідомило «Громадському ТБ» джерело в Пісках близько опівночі, через значні пошкодження старого терміналу українським військовим довелося його залишити.

За даними джерела, серед захисників аеропорту є загиблі, багато поранених, точна кількість невідома. У старому терміналі також залишилося тіло загиблого бійця.

Речник штабу АТО Олексій Дмитрашківський сказав «Українській правді», що відповідно до інформації станом на 6 ранку, частина захисників аеропорту повернулася до нього.

«Щодо загиблих інформація буде оприлюднена речником РНБО. Щодо аеропорту окрім інформації, що зранку туди повернулися найбільш хоробрі вояки, які перебувають в аеропорту «Донецьк» (нема інших даних)», - сказав він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • Україна
    Україна

    Наш "мирний" знову мантру про день тиши співає!Знову в Мінськ пхається?А не прийшла лі пора головнокомандуючому за ці перемовини і перемир"я відповідати перед народом України?Скільки ще цю зраду терпіти?У нас парламенсько-президенська країна,не він депутатам,а депутати йому вже мають в ВР питання ставити.Хама Гройсмана геть,поверніть Турчинова.

    5 грудня 2014, 11:37
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися