У Києві затримали начальника міського МРЕВ з купою грошей, начальник столичного ДАІ у розшуку
Україна

У Києві затримали начальника міського МРЕВ з купою грошей, начальник столичного ДАІ у розшуку

2 квітня 2015, 22:22
0
-2
Сподобалось?
-2

Служба внутрішньої безпеки МВС, спільно з прокуратурою  Києва провели сьогодні ряд обшуків і затримань в рамках припинення злочинних схем, виявлених у ДАІ Києва. Махінації міліціонерів-даішників базувалися на схемах отримання незаконних грошових коштів в МРЕВ, при оформленні автомобілів. Затримано начальника відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ ГУМВС України в Києві – підполковника міліції Миколу Жебеля. Про це повідомив у «Фейсбук» міністр МВС Арсен Аваков. Він підкреслив, що фігурантами викритої злочинної схеми були, як цивільні особи, так і співробітники в міліцейських погонах.

Схема отримання грошових коштів базувалася на:

- вимаганні від співробітників центрів надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту, підпорядкованих ГУМВС р. в Києві - щомісячної грошової виплати;

- монопольній реалізації бланків довідок-рахунків МРЕВ. В тому числі через ТОВ «Іннавто», пов'язаної з Жебелем (тільки через цю компанію Жебель отримував незаконного доходу понад 600 000 гривень в місяць, наживаючись тільки на одному бланку 720 гривень).

За словами Арсена Авакова, під час проведення обшуків у компанії «Іннавто», у Жебеля виявили та вилучили докази злочинних корупційних схем: документи-схеми отримання коштів від підлеглих, гроші, оперативно проведені по всьому злочинному ланцюжку.

https://www.youtube.com/watch?v=skS2GUNFKvA

Також багато цікавого знайшли й у кабінеті начальника ДАІ Києва полковника міліції Миколи Макаренка. Його якраз підозрюють в організації злочинної групи. За даними Авакова, Макаренко втік з України в напрямку Білорусії. Розшукується для дачі пояснень та прийняття рішень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися