За дотриманням «тиші» на Донбасі приїхали спостерігати військові країн НАТО
Україна

За дотриманням «тиші» на Донбасі приїхали спостерігати військові країн НАТО

7 травня 2015, 09:01
0
5
Сподобалось?
5

На Сході України розпочала роботу багатонаціональна інспекційна група верифікаторів Королівства Данії, до складу якої також входять представники Канади, Молдови та Польщі. 

Інспекційна група прибула для проведення верифікаційних заходів у рамках Віденського документу 2011року. Протягом двох тижнів фахівці військової делегації вивчатимуть соціально-політичну обстановку в Україні та сприятимуть у пошуку шляхів виходу з кризової ситуації, що склалася на сході країни на поточний момент. Група розпочала роботу з Краматорська. Подальші заходи інспектування інших місць Донбасу визначатимуться по узгоджених планах у відповідності до обстановки, що складатиметься у поточному дні, повідомляє прес-центр АТО.
По результатам проведених заходів данська група складатиме відповідний звіт, що буде представлений країнам-учасницям ОБСЄ. 
Як зазначив старший офіцер управління верифікації ГШ ЗС України полковник В’ячеслав Пономарьов мета цього заходу полягає у демонстрації відкритості України та наданні можливості іноземним фахівцям отримати об’єктивну картину того, що відбувається у зоні АТО. 
– Наші іноземні колеги мають на власні очі подивитися на те, що відбувається на лінії зіткнення та прилеглих до неї територіях, - зазначив полковник В’ячеслав Пономарьов. - Своїм прикладом ми демонструємо відкритість та призиваємо й Російську Федерацію проводити аналогічні заходи на своїй території на прикордонних з Україною ділянках. Про це неодноразово наголошувалося на міжнародних перемовинах та різноманітних форумах ОБСЄ. Таким чином вони зможуть переконати світову спільноту в тім, що у них не проводяться жодних дій щодо проведення інтенсивної бойової підготовки за наступальною тематикою та не концентруються військові формування у відповідних районах тощо.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися