На Луганщині ліквідували ватажка банди «Призрак» Олексія Мозгового — Кремль прибирає ідейних, які вірили у «Новоросію»
Україна

На Луганщині ліквідували ватажка банди «Призрак» Олексія Мозгового — Кремль прибирає ідейних, які вірили у «Новоросію»

23 травня 2015, 22:35
0
1
Сподобалось?
1

 

Сепаратистські та російські інформаційні агентства повідомили про загибель ватажка найвідомішого на окупованій частині Луганщини підрозділу «Призрак» Олексія Мозгового.

Агентство бойовиків News-Front повідомило про замах на Мозгового на тому ж місці, де не так давно його вже намагалися вбити – між селищем Михайлівка та Алчевськом, на трасі Луганськ-Алчевськ. Джип, в якому знаходився Мозговий, був розстріляний зі стрілецької зброї, в тому числі з кулемета. Сильно пошкоджено тіло і голова.

«Працювала ДРГ карателів. На жаль, їм вдалося втекти», - повідомляє сепаратистський ресурс.

Інші сайти бойовиків зазначаю, що спершу під колоною джипів, в одному з яких був Олексій Мозговий, спрацював потужний вибуховий пристрій. Потім по машинах відпрацював кулемет.

Також про загибель Мозгового повідомив нардеп Антон Геращенко.

«Подзвонили товариші з Луганської області, які моніторять радіоефір.

Кажуть, що дві години тому в районі села Михайлівське, що під Алчевськом, спецназ ГРУ ліквідував відомого ватажка терористичної організації «ЛНР» Олексія Мозгового та шістьох його охоронців.

Причина – та ж, що і в січні з іншим відомим лідером луганських бандформувань «Бетменом» – не бажання підкорятися командам з Москви.

Шкода що він тепер не постане перед трибуналом за сотні смертей і тортур мирних громадян, до яких він був безпосередньо причетний.

Собаці – собача смерть!

Хто наступний? Ватажок Стахановських терористів Паша Дрьомов, Гіві, Моторолла, Захарченко, Плотницький?

Нагадаю, що вперше банда Мозгового стала відома 13 травня минулого року, коли її члени розстріляли авто підприємця з міста Антрацита, який зібравши свої заощадження намагався вирватися з охопленого терором міста. Він не зупинився на блок посту терористів в Свердловському районі і його машину зрешетили кулями. Тоді загинув сам підприємець, його дружина, а 10-річна дочка була поранена.

Також Олексій Мозговий був відомий своїми контактами з Володимиром Жириновським, який у свій час був спонсором його банди», - написав Геращенко у «Фейсбук».

Версія про ліквідацію ватажка «Призрака» спецназом ГРУ, вписується у ту позицію, яку нині Кремль займає стосовно утримуваних сепаратистами та російськими військовими і найманцями територій Донбасу. Москва намагається «відверто» впарити їх назад Україні, на вкрай невигідних для Києва умовах. Такий сценарій Путін і Ко потрохи намагаються підсунути європейцям. Але на заваді підступним кремлівським «мислителям» тепер можуть стати «ідейні» бойовики, які в силу своєї наївності увірували в запущений Кремлем для дестабілізації України проект «Новоросія». Однак головні спікери РФ з українського питання вже оголосили про закриття проекту, тепер треба лишень позбавитись від дурників-романтиків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися