У Луцьку реконструюють школу №13 за 174 мільйони
Україна

У Луцьку реконструюють школу №13 за 174 мільйони

10 серпня 2023, 17:33
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькій міськраді під час зустрічі з представниками Програми розвитку ООН (ПРООН) обговорили проєкт «Реконструкція комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа I-III ступенів № 13 на вул. Чернишевського, 29 в м. Луцьку Волинської області».

Про це повідомили у міськраді.

У зустрічі взяли участь міський голова Ігор Полішук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, керівники структурних підрозділів міської ради, які братимуть безпосередню участь в реалізації проєкту, а також ключовий експерт з соціальних питань ПРООН Всеволод Яковлев, технічний експерт ПРООН Галина Кудра, експерт з фінансів та закупівель Тамара Бойко.

Загальна вартість проєкту становить 173,577 млн грн, з них – 144,796 млн грн обсяг фінансування ЄІБ та 28,958 млн грн – співфінансування Луцька.

Ігор Поліщук подякував представникам Програми за надану можливість реалізувати такий важливий для міста проєкт. Школа наразі перебуває в аварійному стані, а вона є вкрай необхідною, адже мікрорайон стрімко забудовується та розвивається.

Він зазначив, що Луцьк має досвід та значні успіхи у реалізації різноманітних міжнародних проєктів. Серед них – наймасштабніший в Україні проєкт НЕФКО, в рамках якого термомодернізували 34 громадських будівлі, низка проєктів ЄІБ: придбання 20 нових тролейбусів, модернізація обладнання КП «Луцькводоканал», співпраця ДКП «Луцьктепло» з ЄБРР, реалізовано грандіозний проєкт на 1 млн євро з відновлення Вежі Чорторийських.

Проєкт реконструкції 13-ї школи передбачатиме:

– добудову до існуючої будівлі школи спортивного залу з допоміжними приміщеннями, актового залу, їдальні;

– реконструкцію будівлі їдальні під майстерню;

– добудову 3-поверхової будівлі з підвальним поверхом (укриттям). Перехід від існуючої частини школи дo добудови передбачено по всіх поверхах. Там начатимуться діти 1-4 класів. Проєктна потужність об’єкту: ~442 особи.

На першому поверсі добудови передбачається влаштування харчоблоку з допоміжними приміщеннями i обіднім залом на 200 місць, двох класних приміщень, спальних приміщень для дітей 1-x класів, санвузлів для учнів, санвузлів для вчителів, бібліотеки з книгосховищем, медичного кабінету.

На другому поверсі добудови – спортивний та актовий зал, чотири класних приміщення, санвузли.

На третьому поверсі добудови – 6 класних приміщень, кабінети.

Також передбачено: утеплення фундаментів пінополістирольними плитами; цоколя – мінераловатними плитами; зовнішніх стін – мінераловатними плитами з подальшим оштукатуренням; дах – металопрофіль по дерев’яній кроквяній системі з латами, влаштування внутрішнього водопостачання та каналізації добудови.

Для обліку витрат води на вводі водопроводу запроєктований водомірний вузол з лічильником, влаштування внутрішнього водопостачання та каналізації реконструйованих приміщень їдальні під шкільну майстерню. Нинішнє обладнання i трубопроводи їдальні демонтуються.

На сьогодні проєктно-кошторисна документація потребує коригування (остання версія 2021 року), зокрема зміну вартості ПКД та облаштування спеціалізованого укриття (за новими стандартами). На найближчій сесії буде передбачено 1 млн грн для цих цілей.

Луцька міська рада в найкоротші можливі терміни підготує необхідну документацію, щоб розпочинати реконструкцію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися