Скільки зрадників, як «зливали» дані про ЗСУ,  зловили на Волині
Україна

Скільки зрадників, як «зливали» дані про ЗСУ, зловили на Волині

28 серпня 2023, 14:58
0
0
Сподобалось?
0

В Офісі генерального прокурора повідомили, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року (до серпня 2023 року) було повідомлено про підозру за ст. 114-2 КК України 237 особам.

Найбільше було зафіксовано в Донецькій області - 81, Миколаївській – 35, та Харківській - 26.

У Волинській області – лише 3 випадки, у Рівненській та Львівській – по 4.

Незважаючи на те, що з початку повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну пройшло півтора роки, досі знаходяться унікуми, які публікують у мережі інформацію про пересування наших військових, а також озброєння.

Причому деякі «українці» навмисно передають таку інформацію ще й російським спецслужбам.

Вони поширювали інформацію про пересування, розміщення підрозділів Сил оборони України, а також озброєння, боєприпасів в умовах воєнного стану – за це їм загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Найбільше покарання передбачено тим, хто передавав таку інформацію за попередньою змовою групою осіб або з корисливих мотивів (тобто отримуючи за це, наприклад, гроші), а також тим, хто не «просто» публікував її у мережі, а безпосередньо передавав спецслужбам держави-агресора Росії. Такі злочини караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років.

Такий же строк світить і якщо через інформацію про пересування техніки (озброєння), особового складу наших військових настали тяжкі наслідки. Наприклад, якщо після цього ворог, наприклад, завдав ракетного удару.

Найбільше осіб, які вчинили такі злочини, було затримано в Донецькій, Миколаївській та Харківській областях.

Хтось через дурість, а хтось – навмисно

На публікації та передачі інформації ворогові часто попадаються жінки. За словами співрозмовників видання у контррозвідці, деякі українки «хотіли хайпанути» на публікації в мережі та оприлюднювали на своїх сторінках пересування підрозділів Сил оборони України.

«Незважаючи на те, що з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів уже минуло півтора роки, деякі українці продовжують фіксувати пересування наших військових, озброєння. А коли їх знаходимо, стверджують, що нічого поганого не хотіли, а про відповідальність за це нібито не знали», – розповів офіцер.

Проте є й інша категорія наших громадян, які повністю свідомо зливають ворогові важливу інформацію. Наприклад, на Сумщині співробітники СБУ затримали місцеву жительку, яка передавала окупантам дані для можливого прориву російських ДРГ через кордон.

«Особливо ворога цікавила дислокація підрозділів ЗСУ та Держприкордонслужби, які забезпечують захист обласного центру та державного кордону на північно-східних рубежах України. Розвіддані були потрібні загарбникам для здійснення прицільних повітряних атак по позиціях українських захисників і можливої підготовки прориву російських ДРГ на територію регіону», – розповіли в СБУ.

Зрадниця потрапила у поле зору ворожої агентури, бо публікувала в соціальній мережі «Однокласники» (забороненої в нашій країні) антиукраїнські повідомлення.

Такий контент привернув увагу ворога, і жінку залучили до «співпраці» – пообіцявши їй у разі успішного виконання завдань «безперешкодне оформлення російського громадянства з перспективою подальшого виїзду до РФ».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися