«Дідусь прийняв удар на себе»: подробиці атаки рф на авто в передмісті Херсона
Україна

«Дідусь прийняв удар на себе»: подробиці атаки рф на авто в передмісті Херсона

16 листопада 2023, 14:01
0
0
Сподобалось?
0

Спливли нові подробиці атаки росіян на автомобіль, у якому з медогляду повертались двомісячна дитина разом із мамою та дідусем у передмісті Херсона.

З'ясувалось, що 64-річний чоловік, навмисно вивернув автівку, щоб прийняти весь удар на себе та врятувати невістку разом з внучкою.

В результаті ворожого обстрілу у 36-річної матері дівчинки відірвало частину ноги, а її дідусь, який був за кермом автомобіля, загинув. Журналісти розшукали родичів цих людей та дізналися подробиці трагічного інциденту, повідомляє ТСН.ua.

Як розповіла одна з родичок у 2-місячної Мирослави внаслідок атаки забій легень, селезінки й печінки. Дитині наклали шви й наразі вона перебуває під наглядом медиків. Матері дівчинки Ользі ампутували частину лівої ноги. А 64-річного свекра Ольги, який взяв на себе весь удар та загинув, поховали.

"Сама Оля вчора отямилася, але у неї шок. Того дня, коли все це сталося, Оля їхала з донькою з медогляду. Їхали додому. Після того, як стався обстріл, Оля, вже сама тяжко поранена, змогла витягнути дитину з автівки однією рукою. Потім, уже в лікарні, коли Оля отямилася, вона запитала: "Чи жива дитина?". Після цього Оля знову знепритомніла", – розповідає родичка родини Юлія Безручко.

Інша родичка родини, розповіла, що жінку та дитину врятував 64-річний Микола Мартинюк, який був за кермом автівки.

"Сьогодні поховали батька. Він був за кермом. За словами свідків, батько побачив, як летить снаряд, вивернув машину і прийняв увесь удар на себе. Оля з дитиною сиділи позаду. Оля втратила ногу, отримала поранення другої ноги та однієї руки, іншою рукою витягла дитину. Батько загинув, згорів у машині", — розповіла Юлія.

Історія сім'ї вразила багатьох українців: сотні людей швидко зібрали кошти на лікування малої Мирослави та її матері, але попереду на жінку ще чекає дороговартісне протезування.

Раніше повідомлялося, у середині дня 13 листопада росіяни відкрили артилерійський вогонь по передмістю Херсона. Внаслідок російських атак загинуло щонайменше 3 людей. Зокрема у передмісті окупанти вдарили по цивільному автомобілю, в якому поверталася з медичного огляду родина з 2-місячною дитиною.

В результаті влучення снаряда автомобіль загорівся. 36-річна мати дитини наразі перебуває у важкому стані в лікарні. Чоловік, який перебував за кермом, загинув.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися