Підозрюють, що Росія переправила бойовикам на Луганщині «Торнадо»
Україна

Підозрюють, що Росія переправила бойовикам на Луганщині «Торнадо»

25 липня 2014, 09:26
0
0
Сподобалось?
0

У Луганській області днями було зафіксовано перетин через кордон російської системи залпового вогню «Торнадо».

Про це кореспонденту УНІАН повідомив голова громадської організації - Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгірьов. Він запевнив, що цю інформацію йому передають безпосередньо з місця події члени його громадської організації та місцеві жителі, які є очевидцями того, що відбувається.

Система залпового вогню «Торнадо» віднедавна знаходиться на озброєні військ РФ і є найпотужнішою у модельній лінійці подібного типу озброєнь. Для прикладу, система «Град» діє у радіусі 25 кілометрів, найпотужніший з комплексів, який є на озброєні українського війська , «Смерч» охоплює 70 кілометрів. «Торнадо» здатен завдавати ударів на відстань до 90 кілометрів.

21 липня самопроголошений губернатор Луганської народної республіки» Валерій Болотов на мітингу у Стаханові перед відправкою добровольців-ополченців до Алчевська, похвалився, що у «ЛНР» «вже є секретна зброя, яка буде приємним сюрпризом для української армії».

На жаль, українські військові уже бачили установку «Торнадо» у дії. Експерти запевняють, що саме за її допомогою з території Росії завдали удару по українських позиціях під Зеленопіллям.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися