У Запоріжжі розробили вітчизняний бронежилет 5-го класу захисту
Україна

У Запоріжжі розробили вітчизняний бронежилет 5-го класу захисту

5 серпня 2014, 19:17
0
0
Сподобалось?
0

У Запоріжжі розробили бронежилет 5-го рівня захисту, створений зусиллями трьох провідних підприємств обласного центру, який вдало пройшов випробування на міцність і надійність. Про це на прес-конференції розповів губернатор Валерій Баранов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки спільним зусиллям наших підприємств, Запоріжжя реально може стати першим містом України, яке отримало сертифікат на виробництво бронежилетів двох видів. Це жилет з чотирма пластинами вагою близько 14 кг для армії, і бронежилет вагою 10-11 кг для постової міліції. Вони вже пройшли стандартні тести - пострілами з СВД, і підсиленими патронами з відстані 10 метрів», - зазначив губернатор.

За словами голови наглядової ради Запорізького інструментального заводу ім. Войкова Олексія Литвина, «пробити жилети може літаковий кулемет. Цього не витримає жодна броня, та й сама людина не витримає такого динамічного удару».

Вартість запорізького бронежилета з вітчизняного металу з двома пластинами - до 6 тисяч гривень, з чотирма - близько 8 тисяч, що набагато нижче існуючих на сьогодні цін.

Як зазначив Валерій Баранов, вже 5 серпня він планує продемонструвати бронежилет першим особам країни. Якщо запорізьке дітище отримає сертифікат, можна буде налагодити масове виробництво необхідних для армії та міліції надійних і недорогих бронежилетів.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися