В Україні розробили новий ракетний комплекс для ураження наземних цілей на відстані до 300 кілометрів
Україна

В Україні розробили новий ракетний комплекс для ураження наземних цілей на відстані до 300 кілометрів

2 жовтня 2014, 18:06
0
1
Сподобалось?
1

На міжнародній військовій виставці «Зброя та Безпека -2014» (проходила у Києві) було представлено проект від  ДП "КБ"Південне" оперативно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) «Коршун-2». За своїм призначенням та тактико-технічними характеристиками новий український комплекс схожий на ракету Р-500 російського комплексу ОТР «Іскандер-М», але більш сучасний та ефективний ніж російська зброя. 

«Розробка систем ракетно-реактивного озброєння на замовлення Міністерства оборони України залишається основним пріоритетом для ДП «КБ «Південне». Так на даний момент йдуть роботи з проектування і створення нового багатофункціонального ракетного комплексу, для оснащення збройних сил України. Комплекс буде використовувати перспективну крилату ракету, розроблену на базі проекту «Коршун», для ураження наземних цілей», - зазначили у прес-службі підприємства. 
Дуже важливий той момент, що український комплекс з ракетою «Коршун-2» відповідає обмеженням, що накладаються режимом контролю за ракетними технологіями (відповідно до них держави, що володіють ракетними технологіями, не можуть продавати за кордон ракети з дальністю понад 300 км, а маса корисної навантаження ракети не повинна перевищувати 500 кг), повідомляє «5 канал».
Розробниками передбачається, що ракетний комплекс «Коршун-2» буде мати масу бойового оснащення в 480 кг. Висота польоту нової української крилатої ракети «Коршун-2» буде досягати позначки в 50 км і при цьому матиме можливість вести політ на понад малих висотах огинаючи рельєф місцевості на висотах від 0 метрів. Радіус дії нового ракетного комплексу заявлений в діапазоні 280-300 км. 
«Незважаючи на недостатнє фінансування в 2009-2013 роках КБ «Південне» розробило принципові рішення, спрямовані на вдосконалення технічних характеристик цього ОТРК в основному для експортного варіанту в сфері військово-технічного співробітництва. З огляду на це в Україні є можливості для створення нового власного ракетного комплексу», - підкреслено у повідомленні «КБ «Південне».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися