На Чернігівщині борються за життя чотирьох дітей, які отруїлися грибною юшкою
Регіони

На Чернігівщині борються за життя чотирьох дітей, які отруїлися грибною юшкою

29 квітня 2021, 16:07
0
0
Сподобалось?
0

На Чернігівщині лікарі намагаються врятувати життя чотирьох дітей, яких матір нагодувала грибною юшкою. У поліції відкрили кримінальне провадження -  за фактом злісного невиконання обов'язків з догляду за дітьми.

Про це пише ТСН.

Найменша дитина - це семимісячне немовля, найстаршому - 6 років. Нині двоє з чотирьох у вкрай тяжкому стані, лікарі борються за їхні життя, але не дають жодних прогнозів.

Зле двом братикам і двом сестричкам стало після супу з першими весняними грибами, що дорослі назбирали в лісі поруч із домом. Симптоми отруєння - кволість та блювання - спершу проявилися в немовляти. Потім уночі почало судомити у його сестричку. І ще двом дітям стало зле на ранок. Загалом у родині п'ятеро дітей. «Самих грибів діти не їли, їли картоплю і юшку з картоплі. Я навіть уявити собі не могла, що таке може трапитися, ми не вперше беремо. Було все нормально до цього випадку», - запевняє мама дітей Євгенія Алєксєєнко.

Найстаршого хлопчика, який живе з бабусею і грибну юшку не їв - соцслужби тимчасово вилучили з сім'ї. Родина перебуває на обліку в соцслужбі. 

Лікарі вкотре попереджають, що гриби - не їжа для дітей. «Гриби дуже важкі на шлунок, це по-перше, по-друге, багато ж грибів дійсно умовно їстівних і їх треба добре знати, щоб правильно збирати, обробляти і правильно готувати», - каже завідувачка відділення анестезіологів і інтенсивної терапії чернігівської обласні лікарні Ольга Балан. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися