На Чернігівщині у військовій частині виявили майже 40 млн грн збитків
Україна

На Чернігівщині у військовій частині виявили майже 40 млн грн збитків

21 листопада 2023, 12:07
0
0
Сподобалось?
0

Служба внутрішнього аудиту Міноборони з правоохоронцями провела перевірку однієї з військових частин на Чернігівщині. Були виявлені порушення майже на 40 млн грн. Зокрема були закуплені генератори за безпідставно завищеною ціною, більшість з яких не видавалася військовим.

Про це повідомила пресслужба Міноборони.

Так, аудитори встановили порушення, що призвели до збитків державі на суму 38,8 млн грн. Наймасштабнішим стало безпідставне завищення вартості придбаних у 2022 році генераторів, що спричинило 37,1 млн збитків.

Аудит встановив, що посадовці військової частини укладали додаткові угоди з постачальниками, чим істотно змінювали умови договору. Через це вони закупили на 163 генератори менше від встановленої потреби.

«При чому в період з жовтня 2022 по квітень 2023 року, коли генератори були критично потрібні військовим, більшість з них до військових частин не постачалися, а накопичувалися на складах. Частка виданих генераторів для користування не перевищила 15% від закуплених», — кажуть у міністерстві.

Також були встановлені інші порушення на загальну суму 1,7 млн грн. А ще — факти перешкоджання діям аудиторів під час перевірки, кажуть у відомстві. Міноборони передало до правоохоронців матеріали щодо порушень посадовців, які призвели до збитків. Зокрема йдеться про командира військової частини.

«Ми продовжимо систематично виявляти помилки й порушення. До перешкоджань діям внутрішнього аудиту ставимось, згідно з законом, як до правопорушення. Нам потрібен сильний організаційний імунітет від фінансових зловживань», — прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися