На Вінниччині під час похорону військового священик УПЦ напав на отця з ПЦУ (відео)
Вінничина

На Вінниччині під час похорону військового священик УПЦ напав на отця з ПЦУ (відео)

28 липня 2022, 18:39
0
0
Сподобалось?
0

У селі Яланець Вінницької області під час прощання з військовим ЗСУ Олександром Зінівим, який загинув біля Миколаєва, священик УПЦ МП, настоятель храмів в селах Яланець та Нетребівка Анатолій Дудко, напав на свого колегу з ПЦУ – настоятеля томашпільської релігійної громади Михайла Василюка.

Конфлікт потрапив на відео, адже усю похоронну процесію знімав на відео місцевий активіст Сергій Тімков.

Отець Михайло виступив під час громадянської панахиди з емоційною промовою. Серед іншого обурився й тим, що представники УПЦ у молитвах згадували ім’я загиблого, котрого вбила російська ракета, на російський манер «Алєксандр», а не «Олександр». Критика не сподобалася священнику УПУ, котрий кинувся до отця Михайла, зірвав з нього хрест, а своїм розп’яттям ще й намагався вдарити опонента по голові. Священик ПЦУ звернувся до поліції з заявою про тілесні ушкодження.

Загиблий боєць Олександр Зінів 1980 року народження. Захисника виховувала бабуся, матір померла, коли хлопцю було 4 роки. Після служби в армії був кочегаром у сільській школі, а останнім часом працював на заводі вентиляційних систем ВЕНТС електромонтажником цеху з виготовлення приточно-витяжних пристроїв у Боярці. На початку березня одружився. Поховання відбулося на місцевому кладовищі, повідомляють у Томашпільській селищній територіальній громаді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися