У Луцьку пожежники врятували 18 мешканців багатоповерхівки
Волинь

У Луцьку пожежники врятували 18 мешканців багатоповерхівки

17 грудня 2014, 16:12
0
0
Сподобалось?
0

Пожежа трапилася у 9-поверховому житловому будинку на вулиці Гордіюк, 37 близько десятої вечора. Вогонь розійшловся в квартирі на 4-у поверсі і вже виривався на вулицю. Помешкання розташовані вище, були заповнені їдучим димом.

 Вже за 6 хвилин першими для ліквідації пожежі прибула чергова варта частини спеціальної пожежної техніки в складі 3-х відділень, а через декілька хвилин за підвищеним номером виклику до місця події прибула чергова варта 1-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру. Всього на місці події працювали 7 одиниць спеціальної пожежно-рятувальної техніки та понад 20 чоловік особового складу.

Рятувальники включились в апарати на стиснутому повітрі, встановили автодрабину до вікна палаючої квартири і по ній подали ствол на гасіння полум'я. Ще одна ланка газодимозахисників піднялась по сходовій клітині і зайшла в квартиру, де перебувала господарка та її доросла донька. Рятувальники безпечно вивели їх та мешканця сусідньої квартири на вулицю.

Через високий ступінь задимлення створилась загроза для життя та здоров'я мешканців квартир на вище розташованих поверхах. Паралельно з гасінням пожежі, спільними зусиллями бійців ДСНС за короткий час вдалось евакуювати по сходовій клітині ще загалом 15 чоловік, зокрема п'ятеро дітей шкільного віку. Деяким з мешканців рятувальники одягали маски від апаратів на стиснутому повітрі, щоб захистити їх від отруєння продуктами горіння.

Остаточно пожежу приборкали о 22:39.

Причиною пожежі стало коротке замикання електромережі в квартирі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися