Транзитом через Луцьк на передову вирушили активісти добровольчого батальйону «Люблін»
Волинь

Транзитом через Луцьк на передову вирушили активісти добровольчого батальйону «Люблін»

11 квітня 2015, 19:51
1
0
Сподобалось?
0

Сьогодні у Луцьку журналісти мали нагоду поспілкуватися з польськими волонтерами – фахівцями з військової медицини, які прямують на Донбас, щоб навчати та рятувати українських бійців. Гості з Любліна приїхали не з порожніми руками. Група з п’яти  медиків-рятувальників, які працюють за стандартами НАТО, прямувала до України на двох автомобілях «Рено Кенго» та «Форд Мондео», які придбані для українських військових за кошти польських та волинських волонтерів. А щоб машини не йшли «порожняком» їх завантажили коробками з різноманітними речами, які дуже потрібні на передовій.

Ініціював такий акт допомоги співкоординатор волинської волонтерської групи «Меценати для солдата» Руслан Теліпський. Він розповів, що польські добровольці-фахівці на цих же автівках увесь наступний тиждень пересуватимуться уздовж лінії фронту і навчатимуть українських бійців тактичної медицини. Хочуть і самі протягом тижня нести бойові чергування поблизу найгарячіших точок на сході України – у Станиці Луганській, Артемівську та поблизу Пісок. Польські волонтери у разі потреби готові вивозити поранених вояків з-під обстрілів на передовій. Потім одна автівка залишиться у батальйоні міліції «Кривбас» у Широкіному, інший – у 17 ОМБР у Станиці Луганській.

Як зізнався керівник групи польських медиків Дамьян Дуда, він уже був у зоні АТО. Тоді йому запали у серце слова українських бійців.

– Мені хлопці сказали, що до нас Путін не прийде, бо вони його не пустять. Але я собі подумав, що ми не маємо права спокійно спати, доки українці борються, – розповів Дамьян і додав. – Чого правди таїти. Україна є своєрідним буфером безпеки для Польші. Якщо Путін і поглине всю вашу країну, то на цьому він не зупиниться. Наступною буде Польща. Законодавство нашої держави не дозволяє нам брати участь у війні зі зброєю у руках. Але ми робитимемо те, що можемо.

Сьогодні ж група польських медиків разом із Русланом Теліпським вирушили у дальню і небезпечну дорогу. Проводжати їх прийшли волинські волонтерки, які принесли продукти харчування, а для гостей з Польщі ще й передали великодні паски.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Іван
    Іван

    Форд Мондено? Нова модель?

    12 квітня 2015, 12:33
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися