Кварцяний про арбітра матчу «Волинь»-«Карпати»: він би у нас у чемпіонаті області не судив
Волинь

Кварцяний про арбітра матчу «Волинь»-«Карпати»: він би у нас у чемпіонаті області не судив

17 квітня 2016, 23:28
0
0
Сподобалось?
0

Перед після-матчевою прес-конференцією Віталій Кварцяний досить довго спілкувався з журналістами телеканалу «2+2», тож встиг вихлюпнути емоції. Тож на самій прес-конференції спілкування вийшло досить спокійним і навіть з гумором.

- Західне дербі повинно бути безкомпромісним. Нашій команді зараз непросто два тайми демонструвати домінуючу гру, створювати весь час моменти і грати відповідально у завершальній стадії. Але у першому таймі, граючи проти вітру, ми змогли створити низку цікавих логічних моментів. Жаль тільки, що суддя не зарахував два чисті м'ячі. Ми уже передивлялися моменти. Прикро, що незрозумілі рішення суддів – бокового та центрального – знівелювали увесь труд футболістів. Хтось каже, що всі помиляються, але не можна так. От у нас у першості області племінник судді Безуглого, котрий весь час у футболі, обслуговував поєдинок «Волиньсантехмонтажу» та команди з Боратина. Це лідери чемпіонату. Була груба помилка. В одну сторону дав 11-метровий, а в іншу не дав. Зрештою господарі поля програли 0:1. Мною особисто інспектор матчу відлучений від футболу навічно. Те ж саме стосується і племінника Безуглого. Йому чи то 25 років, чи то 30. Але поки я живий, або поки мене не знімуть з керівництва Федерації футболу Волині, він судити не буде. За що я, наприклад, сьогодні маю страждати. Я хотів мати більш задоволене обличчя, а виглядаю загнаним, бо нічого не можу зробити з тим, що два голи не зарахували. Треба наказувати суддів. Не буде жорстких мір, не буде і порядку. У нас в чемпіонаті області він давно би не судив.

Це все змазало якість гри. Збило запал футболістам. Вони напевно подумали, якщо заб'ють третій, то і його не зарахують. Почали недобігати, з'явилося недопрацювання в атаці. Деякі молоді футболісти не дограли. Найстрашніше, що вони почали просити заміни. Я з київським «Динамо» випустив Хомченко. Попередив його, що це буде життєвий тест. А він почав думати, як утекти з поля. Так не втечеш... Телебачення, глядачі. Але він мені сказав, що зник гомілкостоп, сів на лавку і почав посміхатися. Йому навіть Шуст сказав: «Як же ти, хлопчик. Сам луцький, тебе Кварцяний проти київського «Динамо» поставив. Ти мав землю гризти, «відкусити ногу» цьому Сільві». А він побігав, як балетмейстер і пішов з соромом. І сьогодні те саме. Просив його грати агресивніше, йти в обіграш. Я б йому все пробачав, тільки б показав себе.

Сьогодні міг бути великий рахунок. Але розчаровує морально-вольовий потенціал молодих футболістів. Я знаю, що кажу. Я знаю, які раніше були характери. У Гащина коліно шаталося, але він ще хотів грати. Федюков за сорок років перевалив і грав. А зараз, хай мами-папи почують мої слова. Треба їх привчати до роботи складної. Для прикладу, у село - гній покидати, буряки посапати, на тракторі, землю покопати, щоб мозолі на руках були. А зараз усі бігають за дітьми, дають їм серветочки, ганчірочку, комп'ютер. Поки не буде злий робочий характер, дуже важко виховати гравця серйозного рівня.

Але будемо битися, і з «Дніпром», і з іншими...


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися