Луцькі умільці забезпечували половину України «продукцією» «Procter & Gamble»
Волинь

Луцькі умільці забезпечували половину України «продукцією» «Procter & Gamble»

4 травня 2016, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку тривалий час діяло підпільне виробництво порошків, миючих засобів, шампунів з використанням торгівельної марки «Procter & Gamble». Сурогатні «Ariel», «Tide», «Head&Shoulders», «Fairy» та «Vanish» спритники «штовхали» через Інтернет та соцмережі. Товар розходився на території Рівненської, Волинської, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей. Так тривало аж поки на сумнівну якість порошків та шампунів поскаржилися рівняни, які купували продукцію. Зрештою за справу взялися працівники відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області та безпосередньо департаменту кіберполіції спільно з слідчими Рівненського відділу поліції та прокуратурою Рівного. До розслідування поліцейські долучили і представників компанії «Procter & Gamble», які були обурені появою на ринку величезних партій контрафактної продукції.

У ході розслідування кримінального провадження 28 квітня поліцейські провели на території Рівненської та Волинської областей вісім санкціонованих обшуків: у виробничих приміщеннях, автомобілях та помешканнях зловмисників. Правоохоронці вилучили близько 40 тонн підроблених товарів, інгредієнтів для їх виробництва, порожню тару для пакування, механічні пристрої для виготовлення та фасування, поліграфію, комп’ютерну техніку, на якій проводився облік товарів, банківські картки, призначені для проведення розрахунків за продукцію, первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи. Загальна вартість вилученої продукції становить понад мільйон гривень.

Як зазначають у поліції Рівненщини, 28-річному та 29-річному волинянам, які організували аферу, загрожує відповідальність у виді штрафу від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, за незаконне використання торгового знаку «Procter & Gamble», компанія вимагатиме виплатити їй понад мільйон гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися