У луцькій школі для особливих дітей відкрили відремонтовану за півтора мільйона актову залу
Волинь

У луцькій школі для особливих дітей відкрили відремонтовану за півтора мільйона актову залу

7 грудня 2017, 04:25
0
0
Сподобалось?
0

Приємна подія цього тижня відбулася у навчально-реабілітаційному центрі Луцької міської ради. У закладі, в якому проходять соціалізацію та здобувають середню освіту понад 270 учнів із особливими потребами, урочисто з концертом відкрили відремонтовану актову залу.

Участь у святковому заході взяли секретар Луцької міської ради виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт та радник міського голови Ігор Поліщук. Саме вони, інспектуючи школи міста у травні, завітали у навчально-реабілітаційний центр і були неприємна вражені станом актової зали.

- Пам’ятаю, як ми сюди прийшли з Ігорем Ігоровичем. Дивилися класи, роздягальню, харчоблок. А коли зайшли в актову залу Ігор Ігорович запитав у директора: «Невже тут діти займаються?». Ми тоді вирішили, що тут буде нормальний зал. Нам довелося вислухати багато невдоволених голосів, бо не всім подобалося, що саме на цей об’єкт підуть кошти, - розповів Григорій Пустовіт.

Актова зала й справді змінилася кардинально. Тут провели капітальний ремонт стін, стелі, підлоги, оновили сцену та глядацькі місця, облаштували зручні пандуси.

Ігор Поліщук, зі свого боку, повідомив, що міська влада й надалі покращуватиме умови у цьому закладі. Зокрема, у новому вирішать ще одне нагальне питання – облаштують ліфт, аби навчальний заклад став ще доступнішим для діток з особливими потребами. Цей проект коштуватиме приблизно 1,4 мільйона гривень.

Директор спецшколи Леся Волинець та голова батьківського комітету Наталія Смол подякували керівникам міської влади та будівельникам за зроблену роботу. Ремонт актової зали для такого закладу подія надзвичайно важлива. Адже творчість і мистецтво серед найголовніших компонентів реабілітації та соціалізації дітей з особливими потребами.

– Освіта – це один із пріоритетних напрямків Луцької міської ради. Бо діти – майбутнє України, і це майбутнє має бути успішним. Тому приділяємо увагу як освітнім процесам, так і господарській частині, для того щоб діти, вчителі, які працюють у школах та інших навчальних закладах, почували себе комфортно, достойно і безпечно, – зазначив Ігор Поліщук.

За його словами, цьогоріч більше 30 мільйонів гривень виділено з міського бюджету на освіту. За ці кошти перекривалися дахи, ремонтувалися харчоблоки, пральні, замінювалися вікна. Також міська рада продовжила співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) – у рамках програми енергоефективності у Луцьку відбувається утеплення закладів освіти. На ці потреби витрачено цього року три мільйони гривень. Були і критичні моменти, коли виникали серйозні непередбачувані витрати. Така ситуація склалася у школі №15. Тут планувалося провести поточний ремонт даху, але довелося робити капітальний, та ще й укріплювати стіни на першому поверсі. Також заміна дахів відбулася у ряді садочків. Спільно з батьківськими комітетами вдалося покращити матеріальну базу дошкільних закладів.

Хоча бюджет на наступний рік ще формується, Ігор Поліщук запевняє, що і наступного року у міські освіті планується зробити, як мінімум, не менше.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися