На Волині відбулися випробування водню у газових мережах
Волинь

На Волині відбулися випробування водню у газових мережах

11 вересня 2021, 12:59
0
0
Сподобалось?
0

На Волині на базі навчально-тренувального полігону у Рожищі триває другий етап випробувань із використанням водню замість природного газу. На випробувальній площадці встановили три нових шкафних регуляторних пункти (ШГРП) і два вузли обліку газу. Газорозподільну систему на експериментальному майданичку заповнили сумішшю із 20% концентрацією водню, 80% метану.

«Ми знаємо, що вже в країнах Європи суміш водню давно працює. І сьогодні ми перевіряємо наше обладнання. Випробування, які дозволять нам переконатися в тому, що воно також готове працювати з воднем. Газорегулююче обладнання європейського зразка з відповідною сертифікацією під водневі суміші є невід’ємною частиною чергового етапу реалізації водневого проєкту. Випробування дадуть можливість оцінити здатність роботи комплексів обладнання на метан-водневих сумішах різних концентрацій», – повідомив голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

«Волиньгаз» уже понад рік проводить дослідження в сфері розподілу метановодневої суміші газорозподільними мережами. Компанія бере участь у водневих дослідженнях у рамках європейської ініціативи Green Deal. Мета цього проєкту – мінімізувати викиди парникових газів в атмосферу.

Волинь увійшла до п’ятірки областей, які запустили «зелений» водень на навчально-тренувальних полігонах разом із Житомирською, Івано-Франківською, Дніпропетровською та Харківською областями. 17 працівників компанії «Волиньгаз» торік пройшли навчання та атестацію щоб отримати допуск до роботи з газоводневими сумішами.

Нинішні досліди потрібні, аби з’ясувати чи достатньо герметичні газові мережі для транспортування водню, оскільки щільність цього хімічного елемента менша, ніж природного газу. Також важливо розуміти, який вплив має водень на технічний стан та режими роботи газорегуляторного обладнання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися