Мужньо терпить біль: хворий на ДЦП 10-річний хлопчик з Волині пройшов перший курс реабілітації
Волинь

Мужньо терпить біль: хворий на ДЦП 10-річний хлопчик з Волині пройшов перший курс реабілітації

21 листопада 2021, 18:42
0
0
Сподобалось?
0

10-річний Богданчик Мацьоха з села Ласків Володимир-Волинського району, якому поставили діагноз ДЦП, успішно пройшов перший курс реабілітації. Приблизна вартість лікування - майже 40 тисяч гривень.

Про це у Фейсбуці повідомляє речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Як ми уже розповідали, Богдан Мацьоха із села Ласків Володимир-Волинського району, що на Волині, для своїх чотирьох діток – за тата і за матір. І це при тому, що один із його дітей – 10-річний Богданчик, має діагноз ДЦП. Хлопчик прикутий до інвалідного візочка. Але лікарі запевняють: шанси, що дитина може ходити, досить великі.

У Трускавці хлопчику проводили нейрофізіологічну корекцію хребта, рефлексотерапію, масажі, мобілізуючу гімнастику, апітерапію, механотерапію тощо.

«У результаті покращилась координація рухів та дрібна моторика рук, покращився психоемоційний стан, хлопчик став витривалішим та мотивованішим, м’язи потрохи розслабляються. Є надія, що все буде добре.Подекуди йому було боляче і навіть дуже боляче. Але він нарешті вмотивувався на подальшу серйозну роботу, аби дійти до своєї мрії – ходити», – йдеться у дописі.

Після реабілітації хлопчик приблизно три місяці перебуватиме вдома, готуючись до чергового курсу лікування.

Як зауважує Ольга Бузулук, кошти, які надходять на карту бабусі, використовуються виключно для Богдана, для його лікування й реабілітації.


Німецький благодійний фонд має передати хлопчику безкоштовно механічний велотренажер (вартість – орієнтовно 300 тисяч гривень). На ньому він займатиметься вдома.

Реквізити для допомоги:

Карта бабусі: 5168 7427 1605 8122 (Мацьоха Світлана).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися