Волинянин заплатить 100 тисяч штрафу за виловлені 40 рибин
Волинь

Волинянин заплатить 100 тисяч штрафу за виловлені 40 рибин

20 вересня 2022, 16:54
0
1
Сподобалось?
1

Волинський райсуд призначив 99,8 тисяч гривень штрафу браконьєру, який ловив рибу сітками. Всю рибу, яку він зловив, конфіскують та передадуть у благодійний фонд, аби її відправили військовим. Також човен конфіскує держава, а сітки постановили знищити.

Про це повідомляє ЗАХІД.НЕТ, посилаючись на свої джерела.

Як йдеться у постанові Іваничівського райсуду, порушника виявили ввечері 10 грудня 2021 року на озері у селі Павлівка Володимирського району. Браконьєр за допомогою чотирьох сіток зловив трьох коропів, десять карасів, десять плоскирок, шість щук, одного білого амура, трьох окунів, одного линка та шість товстолобів.

Таким чином чоловік завдав шкоди навколишньому середовищу на майже 100 тис. грн. У судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину.

Суддя визнала його винним та призначила йому рік умовно. Також чоловік повинен сплатити сільраді 99,8 тис. грн за заподіяні збитки і ще 16,9 тис. грн за експертизи. Рибу, яку вилучили в браконьєра, передадуть в благодійний фонд «Старе місто Луцьк», а вже ті повинні передати її українським військовим. Відомо, що весь цей час риба зберігалась у холодильниках.

Також суд постановив конфіскувати надувний човен з веслами, а чотири сітки, якими браконьєр ловив рибу, постановили знищити. Вирок наразі не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися