Боржникам за водопостачання у Луцьку блокуватимуть рахунки
Волинь

Боржникам за водопостачання у Луцьку блокуватимуть рахунки

22 червня 2023, 13:33
1
0
Сподобалось?
0

Серед боржників у Луцькій громаді – здебільшого ті, які насправді є платоспроможними, або ведуть асоціальний спосіб життя. Натомість такі категорії людей як пенсіонери, працівники із середнім доходом тощо – це одні з найсумлінніших платників за комунальні послуги.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

КП «Луцькводоканал» упродовж двох років відпрацьовувало різні методи роботи з боржниками – застосовувалися оповіщення, попередження, візити та детальне інформування боржників. На жаль, це не давало суттєвого ефекту.

Тож підприємство відпрацювало модель, яка спонукає боржників оплачувати свої борги дуже швидко і у повному обсязі. На сьогодні вже понад 400 боржників за послуги водопостачання і водовідведення зафіксовано в судовому порядку й автоматично передано до виконання приватному виконавцю. За чотири місяці 2023 року подано позовів на загальну суму 7,4 млн грн.

Боржникам оперативно блокують усі їхні картки й рахунки, усі фінансові та майнові операції тощо відповідно до прийнятих вимог законодавства. Ця робота пришвидшилась завдяки тому, що до неї залучено приватних виконавців, а не тільки державних, як це було раніше.

Оскільки упродовж цього року «Луцькводоканал» планує охопити всіх боржників судовими рішеннями, тож закликає їх погасити заборгованість за послуги водопостачання і водовідведення якомога швидше.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ліна
    Ліна

    Люди не мають за що їсти а не платити ,а тарифи далі підвищують! Електрика приватна, як таке може бути? Будуть платити багаті ,а бідних будуть до суду подавати

    23 червня 2023, 06:00
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися