У Луцьку подорожчає вода
Волинь

У Луцьку подорожчає вода

30 червня 2023, 13:22
0
0
Сподобалось?
0

Комунальне підприємство «Луцькводоканал» отримало погодження НКРЕКП на зміну тарифу. Уже з липня кубічний метр холодної води коштуватиме 14,76 гривні без ПДВ. Тариф єдиний і для фізичних і для юридичних осіб. Досі в Луцьку діяв тариф 12,37 без ПДВ за 1 кубічний метр води.

Як пояснили у коментарі виданню ВСН у КП «Луцькводоканал», цього рішення тут чекали вже давно, оскільки підприємство вже отримало величезні збитки через те, що НКРЕКП не переглядала тарифів.

«Це не є здорожчання тарифу, насправді це тільки встановлення тарифу на цей календарний рік, яке мало відбутися ще на початку року. Це рішення запізніле на пів року, внаслідок чого підприємство отримало збитки до 30 мільйонів гривень від основного виду діяльності. Якщо говоримо про навантаження на одне домогосподарство, то це всього близько 30 гривень на місяць. Воно ніяким чином не впливає на фінансовий стан домогосподарства, але суттєво впливає на надійність водопостачання і водовідведення», – кажуть у пресслужбі підприємства.

Зі слів представників водоканалу, навіть цей тариф не економічно обґрунтований, проте він не дозволить підприємству бут збитковим.

«Для підприємства перегляд тарифу – це вже надія, що ми зможемо втриматися на плаву, про розвиток тут узагалі не йдеться. Він не враховує необхідні інвестиції, це просто перегляд тарифу для можливості виживати в цих економічно складних умовах. Були загрози призупинення продажу постачальниками електроенергії, реагентів і т д. Уже формувалися заборгованості по заробітних платах для працівників», – зауважують у водоканалі.

Головним мотивом для перегляду тарифу національним регулятором стало те, що за день до цього вони суттєво підняли вартість електроенергії – на 80%.

«А оскільки електроенергія – це на 40% складова тарифу за водопостачання і водовідведення, то цей крок був настільки очевидний, що іншого варіанту просто не існувало», – запевняють на підприємстві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися