«Я, можна сказати, батька втратив», – молодший брат про загиблого волинянина
Волинь

«Я, можна сказати, батька втратив», – молодший брат про загиблого волинянина

27 червня 2023, 17:21
0
0
Сподобалось?
0

Водій 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, старший солдат, 31-річний Микола Солодов загинув 27 червня 2022 року від вибухової травми поблизу населеного пункту Виїмка Бахмутського району на Донеччині.

Розповідь про Героя розмістив сайт Рожищенської міської ради.

Микола народився у 1991 році в Криму, звідки родом його батько. Але невдовзі сім’я переїхала на малу батьківщину мами Світлани у село Оленівка на Рожищенщині. У місцевій школі хлопець закінчив дев’ять класів, середню освіту здобував у сусідньому Соколі. Після школи вступив на навчання до Луцького училища будівництва і архітектури.

По завершенні навчання, у 2010 році, Миколу Солодова призвали на строкову службу, яку він проходив у ППО. Після військової служби повернувся у рідне село, влаштувався працювати на приватне підприємство «Ліспромсервіс» у Рожищі. Як найстарший у сім’ї, вдома був справжнім господарем та надійною підтримкою мамі, яка виховувала його та трьох молодших братів самотужки.

У день поховання наймолодший з братів Солодових Юрій зі сльозами на очах зізнався: «Я, можна сказати, батька втратив».

Двічі стукала війна у двері оселі Миколи Солодова. Вперше його мобілізували у 2016. Згодом повернувся у мирне життя, влаштувався охоронцем на ТзОВ «Чебені Плюс». Працював, складав плани на майбутнє, та все перекреслила повномасштабна війна.

Як досвідченого учасника бойових дій вже 26 лютого 2022 року Миколу Солодова мобілізували вдруге.

За особистий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку згідно з Указом президента України №190/2023 від 30 березня 2023 року старшого солдата Миколу Солодова нагородили медаллю «За військову службу Україні» (посмертно).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися