У 14 бригаді служить парамедик з Сирії (фото)
Волинь

У 14 бригаді служить парамедик з Сирії (фото)

4 липня 2023, 18:22
0
0
Сподобалось?
0

У 14 окремій механізовані бригаді з Володимира імені князя Романа Великого військовим медиком-інструктором служить Хасан. Чоловік родом із Сирії – народився і виріс у Дамаску. Та вже 23 роки, як його батьківщиною стала Україна.

Історію про сирійського бойового парамедика розповіли у прессліжубі 14 князівської бригади.

У 1999 році Хасан приїхав із Сирії до нас навчатися на стоматолога. Одружився з українкою Оленою і залишився тут жити. У сім’ї четверо діток – 3 синів і донька. Вони мешкають в одному міст Волині.

Попри це, Хасан не забуває своє коріння, і тяжко переживав страшні події в Сирії, які кілька років тому сколихнули світ.

– Я дуже хотів показати своїм дітям і своїй дружині свій дім у Сирії, дім, у якому я виріс. Але мого дому вже немає… Його знищила Росія… І я зроблю все від мене залежне, аби мої діти в Україні не зазнали того, чого зазнали мої батьки в Сирії! – каже Хасан.

Сам він воює проти спільного ворога сирійців та українців з 2014-го. І менш як рік назад він став санітарним інструктором у 14 бригаді.

Заняття із побратимами Хасік, як називають його в колективі, проводить щоденно, говорить не дуже багато, більше показує. На жаль, ділиться й своїм прикрим досвідом, бо за ці 9 років війни з Росією в Україні не раз отримував поранення.

– Передусім, я навчаю вижити, – пояснює Хасан, – даю навички, які допоможуть зберегти життя на полі бою. Якщо ти правильно зупинив кровотечу, отриману внаслідок поранення, ти вже маєш всі шанси вижити, а решту зроблять бойові медики. Від того, як я спрацюю, як навчу хлопців, залежить не одне, а безліч життів. Це й є показовим і вирішальним у моїй справі, – пояснює сирієць, який говорить хорошою українською з акцентом.

– В Україні я живу вже 23 роки. Тут народилися і зростають мої діти. Тут мій дім, тут я працюю, служу, тут сплачую податки. Україна – це моя земля, моя Батьківщина! І як і кожен житель України, незалежно від національності, я маю перед нею обов’язок – захистити і зберегти мою землю, землю моїх дітей. Тому там, де я є роблю те, що можу і мушу. Так чинить кожен чоловік, кожен батько, кожен, хто прагне захистити своє, – пояснює свою мотивацію так довго бути на війні Хасан.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися