Луцький льотчик та офіцер з Ратного стали Героями України посмертно
Волинь

Луцький льотчик та офіцер з Ратного стали Героями України посмертно

10 липня 2023, 09:25
0
0
Сподобалось?
0

Восьмого липня Володимир Зеленський підписав кілька десятків указів про присвоєння звання Героя України військовослужбовцям. У списку і льотчик 204 бригади тактичної авіації, яка базується у Луцьку, Євген Лисенко.

Євген родом із села Ротмістрівка Смілянської територіальної громади на Черкащині. Закінчив Харківський національний університет Повітряних сил. Останні два роки жив у Луцьку із дружиною та маленькою донечкою. Лисенко був льотчиком-інструктором, командиром авіаційної ескадрильї Севастопольської бригади тактичної авіації імені Покришкіна.

Євген Лисенко загинув у повітряному бою 9 березня 2022 року між селами Новопіль і Окілок неподалік Житомира. На своєму МіГ-29 він сміливо пішов у бій, в якому шанс на перемогу був один на мільйон. Нашому Герою протистояли два ворожі винищувачі.  Один Євген Лисенко встиг знищити. Український ас впорався б і з другим, але по його МіГу-29 влучно відпрацювала ворожа ППО. Літак загорівся. Євген не катапультувався, а відвів машину від населених пунктів, над якими відбувався бій, проте сам загинув. Його останки поховали у рідній Ротмістрівці.

Указ про присвоєння звання Героя України із удостоєнням ордена «Золота Зірка» був підписаний у День народження Євгена Лисенка – йому мало виповнитися 28 років.

Також до найвищої державної нагороди посмертно представлений житель селища Ратне Едуард Камардін, 1999 року народження. Він був випускником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Після навчання проходив службу у мотопіхотному батальйоні «Київська Русь». Капітан Камірдін обіймав посаду командира роти. Загинув 5 вересня під час наступальної операції Збройних сил Українина межі Миколаївської та Херсонської областей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися