Волинські міліціонери на Донеччині долучилися до обміну 50 полонених
Волинь

Волинські міліціонери на Донеччині долучилися до обміну 50 полонених

11 жовтня 2014, 17:52
0
1
Сподобалось?
1

П'ятеро слідчих Волині на чолі із заступником начальника слідчого відділу Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області Сергієм Ляшуком повернулася із зони проведення АТО. Також завдяки їх клопіткій роботі чимало людей вдалося визволити з ворожого полону.

До складу збірної групи слідчих із західного регіону, які були відкомандировані на Схід, входили по п'ять представників із Волинської, Львівської та Івано-Франківської областей. Їх направили у різні населені пункти Донецької області - Дружківка, Артемівськ, Костянтинівка, Дзержинськ, Дебальцево. Координував роботу групи безпосередньо начальник СУ ГУМВС у Львівській області полковник міліції Сергій Вучкан.

На перший погляд слідчі виконували на Донеччині звичну роботу: відкривали кримінальні провадження, шукали докази, проводили обшуки та огляди місць подій. Однак розслідували лише справи, що стосуються тільки тих кримінальних проваджень, які кваліфікуються за ч. 5 ст. 260 (Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань), а також - ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, інформує СЗГ УМВС України у Волинській області.

Варто відзначити і особливо важливу роль слідчих у справах обміну полоненими. Відносно тих осіб, які у складі незаконних воєнізованих формувань не вчиняли тяжких злочинів, ухвалою суду змінювали міру запобіжного заходу (перекваліфіковуючи їх дії з ч. 5. ст. 260 на ч. 2. ст. 260 ККУ) із утримання під вартою на особисте зобов'язання. Це дало підстави для їх звільнення із місць утримання, а відтак передавали справи відносно них відповідним органам для проведення обміну. За період перебування в зоні АТО загалом підготували до обміну матеріали відносно п'ятдесяти осіб.

Пригадуючи робочі будні на Донеччині, Сергій Ляшук розповів, що на території Слов'янського району виявили могильники - масові поховання невстановлених тіл:

- Коли ми прибули на місце події, то виявилося, що територія навколо замінована: один зі співробітників міліції наступив на приховану «розтяжку», але, на щастя, вибухівка не спрацювала. Цікаво, що цю територію напередодні ретельно оглянули сапери, але цих «подарунків» тоді не було...

За місяць жоден із волинських слідчих у зоні АТО не постраждав. Однак стався прикрий випадок із колегою з Івано-Франківська.

- Сталося так, що учасники незаконних збройних формувань напали на райвідділ міліції у місті Дебальцево. В той час у приміщенні перебувало багато правоохоронців. Від потужного вибуху, в результаті якого перший поверх райвідділу дуже пошкодило, стався обвал верхніх поверхів. Слідчий впав разом із рештками будматеріалів та бетонним перекриттям із другого поверху та отримав серйозні переломи. Зараз його життю нічого не загрожує і він продовжує лікування у столичному шпиталі. Тож, повертаючись додому, ми всі дружно відвідали його у лікарні. Дуже приємно було побачити та поспілкуватися, адже спільна робота нас згуртувала, і ми ніколи не дозволяли собі бути байдужим до чужої біди, пригадує Сергій Ляшук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися