У кого чухаються руки роздерибанити волинські родовища бурштину
Волинь

У кого чухаються руки роздерибанити волинські родовища бурштину

21 листопада 2014, 14:12
0
0
Сподобалось?
0

Постійна комісія з питань екології Волинської обласної ради підготувала на розгул 31 сесії аж шість проектів рішень про надання приватним підприємствам дозволу на розвідку та видобуток бурштину у волинських лісах. Зокрема, зацікавленість у бурштиновій темі виявили «Волинь Амбер Лтд», «Волинь-Надра», «Волинь-Геологія», «Волинь-Ресурс Плюс», «Ерідгроу Продакшн» та «Третій Регіон».

Особливий інтерес викликають ТОВ «Волинь-Надра», ТОВ «Волинь-Геологія» та ТОВ «Волинь-Ресурс Плюс». У них є багато спільного. Перше - проекти рішень по них запропонував колишній керівник Волинського управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник. Далі більше. Усі вони зареєстровані за однією адресою у місті Любомль у будинку №13 по вулиці Чапаєва. Зовсім все просто і з керівниками та засновниками підприємств. Тут фігурують одні і ті ж люди. Засновником двох перших підприємств є Вовк Микола Миколайович. Керують ними Вовк Тетяна Василівна та Герасимчук Ірина Іванівна. Ця ж Ірина Герасимчук, за документами, заснувала ТОВ «Волинь-Ресурс Плюс», а директором у неї працює Вовк Тетяна Василівна.

На сесії Волинської обласної ради вирішили пакетом провалити усі без виключення шість проектів рішень щодо видобутку бурштину. Депутатів здивував поспіх, з яким усі кинулися боротися за родовища бурштину на Волині. Хоча пояснити його можна. Голова Волинської облдержадміністрації на державному рівні лобіює стоврення комунального підприємства «Волиньторф», яке б монопольно видобувало сонячне каміння в області і прозоро сплачувало податки у бюджет. Аби запустити цей амбітний проект потрібно добитися прийняття деяких регуляторних актів на рівні центральної влади. Депутати дали адміністрації на проведення цієї роботи ще місяць, адже боротьба за родовища, без сумніву, продовжиться вже на наступній сесії.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися