У Луцьку вшанували Героїв «Небесної Сотні»
Волинь

У Луцьку вшанували Героїв «Небесної Сотні»

20 лютого 2015, 21:16
0
1
Сподобалось?
1

Жалобні і пам’ятні заходи, присвячені першій річниці масових розстрілів на Майдані, у Луцьку розпочалися біля могили одного з чотирьох Героїв «Небесної Сотні» з Волині – Василя Мойсея. Свій останній спочинок він знайшов на території меморіального комплексу «Вічна Слава». Тут відбулася панахида, присвячена пам'яті Героїв Небесної Сотні, та мітинг- реквієм.

Молебень очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Мітинг відкрив міський голова Микола Романюк. Він повідомив, що найближчим часом на цьому місті постане меморіальна стела волинським героям Майдану. Також розповів, що протягом цього тижня в усіх навчальних закладах згадували героїв, які загинули на Майдані.

Уже ввечері у Палаці культури міста Луцька відбувся вечір-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні «Герої не вмирають». У ньому взяли участь Луцький міський голова Микола Романюк, секретар міської ради Сергій Григоренко, родина Василя Мойсея. На сцену підійнявся батько хлопця Михайло Іванович. Міський голова Микола Романюк щиро подякував родинам загиблих Героїв «Небесної Сотні» за синів-патріотів та повідомив, що сьогодні Президент України Петро Порошенко вручає родичам Героїв Небесної Сотні “Золоту Зірку” Героя України.

Згодом відбулося масове покладання квітів отому до фотостенду «Герої Небесної Сотні». Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відслужив молебень. А громадські активісти перед фотостендом виклали з лампадок контури України. Також у рамках всеукраїнської акції у повітря запустили паперові ліхтарики.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися