Житомирщина

В Житомирі армійські сухпайки відкрито продавали у їдальні... коледжу

16 грудня 2015, 21:04
0
0
Сподобалось?
0

Національна поліція почала кримінальне провадження у зв'язку з виявленням у Житомирі 1,5 тис. сухпайків із маркуванням Міністерства оборони. Попередня правова кваліфікація — ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу, повідомлено на сайті головкому поліції в області.

14 грудня у відділення поліції звернулися громадські активісти та помічник народного депутата з повідомленням, що в їдальні навчального закладу обласного центру продають продовольчі пайки з маркуванням Міністерства оборони. З місця події вилучено 300 ящиків (1,5 тис. пакетів).  Інформація про наявність у їдальні продовольчих пакетів підтвердилася. Усі вони з маркуванням військової частини Вінницької області.

Зараз поліція з'ясовує, яким чином сухпайки потрапили в їдальню. Це приміщення орендує приватний підприємець, житель Житомирського району. Поки чоловік відмовився давати пояснення, у тому числі щодо походження продовольчих пайків.

Місцеве видання zhitomir.info уточнює, що сухпайки знайшли в їдальні Житомирського торгово-економічного коледжу, який розташований на вул. Черняховського. Про торгівлю сухпайками активістів повідомили учні коледжу. Директор коледжу пояснив, що приміщення їдальні здає в оренду регіональне відділення Фонду держмайна України. З 10 лютого 2014 року їдальню і підсобні приміщення орендує приватний підприємець Табенський Олександр Валентинович. Знайдені сухпайки Міністерство оборони закупило 2015 року. Також у їдальні виявили армійські намети.

***

Тим часом помічник міністра оборони Юрій Бірюков повідомив деталі виявлення в житомирській їдальні сухпайків з маркуванням Міністерства оборони. Він уточнив, що знайшли не півтори тисячі пайків, як повідомляли раніше, а значно більше.

«Пайки були виготовлені в березні та червні цього року. Відвантажені в 4 військові частини. Бойові, легендарні. Усе сходиться. І у військових частинах, легендарних, будуть усі папери за підписами начпродів і заступників з питань тилу — видані ж ці сухпайки, от бойове розпорядження на вихід, от звіт. У паперах. А фактично… Приватний підприємець Табенський — колишній начальник продовольчої бази ЗСУ, звільнений на пенсію кілька років тому. І вже кому-кому знати, ЯК списувати всяке зі свого складу», — написав він у фейсбуці. Табенський — орендар їдальні, в якій знайшли сухпайки.

Бірюков повідомив, що вчора склади цих чотирьох військових частин опечатали, відбувається облік всіх сухпайків.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися