Прибуток «Газпрому» зменшився у 13 разів
Світ

Прибуток «Газпрому» зменшився у 13 разів

14 листопада 2014, 22:47
0
0
Сподобалось?
0

Чистий прибуток «Газпрому» за російськими стандартами бухгалтерського обліку (РСБО) за підсумками трьох кварталів 2014 становив 35,8 мільярда рублів.

Відповідна інформація міститься в звітності компанії, повідомляє «Економічна правда».

За аналогічний період минулого року «Газпрому» вдалося добитися чистого прибутку в 466,6 мільярда рублів. Таким чином, цей показник зменшився в 13разів.

В документі зазначається, що чистий прибуток знизився з двох причин. По-перше, 256,9 мільярда рублів були перераховані в резерв по сумнівних боргах. По-друге, збільшилися витрати через падіння курсу рубля відносно долара і євро. При цьому виручка компанії зросла на 1,57% і досягла 2,86 трильйона рублів. Найбільше корпорація заробила на продажі газу (2,04 трильйона рублів) та надання майна в оренду (451,8 мільярда). У компанії вважають, що санкції, введені США та Євросоюзом, не вплинуть на фінансові показники «Газпрому».

У «Газпромі» також визнають, що через санкції деякі країни ЄС будуть прагнути зменшити залежність від поставок російського газу. Для зниження цього ризику корпорація проводить оптимізацію цінової політики, а також географічну диверсифікацію поставок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися