Польща 13 січня піднімала у повітря власні літаки під час ракетної атаки на Україну
Світ

Польща 13 січня піднімала у повітря власні літаки під час ракетної атаки на Україну

13 січня, 14:37
0
0
Сподобалось?
0

Вранці 13 січня під час масованої ракетної атаки рфпо Україні польські військовослужбовці переходили в підвищений режим бойової готовності. Зокрема, в небо підняли винищувачі F-16.

Також було активізовано наземні системи протиповітряної оборони. Про це у соцмережі Х повідомило Оперативне командування Збройних сил Польщі.

Польські військові заявили, що під час підвищеної загрози активізували авіацію та наземні системи ППО. В Оперативному командуванні попереджали, що польська та союзницька авіація була активна у південно-східній частині країни.

Після припинення обстрілу всі засоби повернулися до стандартних дій.

"Через зниження рівня загрози припинено роботу польської та союзницької авіації у польському повітряному просторі та наземних системах ППО. Мобілізовані сили та засоби повернулися до стандартних дій", – йдеться у повідомленні.

Також у польському військовому відомстві зазначили, що здійснюють постійний моніторинг ситуації на території України та перебувають у постійній готовності до забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.

Нагадаємо, росія вранці 13 січня атакувала Україну 40 засобами повітряної поразки різних типів. Сили ППО збили вісім із них. Ще близько 20 ворожих ракет не досягли цілей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися